5 zomerbars in Antwerpen

Summer Josephine's © gf

Tijdens de zomermaanden springen de Antwerpse zomerbars als palmbomen uit de grond. Het concept is eenvoudig: beach, bar & food, met strandstoelen voor een stedelijk vakantiegevoel, weliswaar zonder palmbomenstrand. Een kleine selectie uit het grote aanbod.

Vanaf 17 juni zoekt het Antwerpse restaurant Josephine’s opnieuw de buitenlucht op voor een zomerbar zonder franjes. Op het menu: gastronomisch lekkernijen en genieten van streetfood en vers getapte Bollekes of cocktails. Op donderdag staat livemuziek op het programma, en op tijd en stond wordt uitgepakt met pop-upevenementen. Van yoga masterclasses tot BBQ-party’s.

Summer Josephine’s, Boomgaardstraat 17.

Jardim Antwerpen
Jardim Antwerpen © gf

Jardim Antwerpen profileert zich als een groene oase midden in ’t stad. Een aanrader dus voor wie wil ontsnappen aan de stadsdrukte, liefst met zicht op de Schelde. De zomerbar bevindt zich in de voormalige havenbuurt op Het Eilandje én in de schaduw van het Red Star Line museum. Naast zonnekloppen tussen de cactussen en exotische bomen, kan je een frisse pint, glas wijn of cocktail combineren met tapas, street food en (zelfs) barbecue. Van meatballs, hotdogs, Thaise en Argentijnse snacks tot – jawel – insecten.

Jardim Antwerpen, Rijnkaai 1.

Bocadero
Bocadero© gf

Een intussen oude bekende in het Antwerpse zomerbarcircuit is de populaire Bocadero. De hotspot heeft een hoog beach-gehalte: je kan er zandkastelen bouwen, wegzakken in zitzakken met zicht op het water, nippen van cocktails en aanschuiven aan de ambachtelijke crèmerie. Een pluspunt voor veeleisende foodies: het ruime gastronomische restaurantgedeelte. Wie mikt op laatavondvertier, kan dat op de beats van de huisdj’s.

Waagnatie Expo & Events, Rijnkaai 150.

Op het Sint-Annastrand, aan de oevers van de Schelde, bevindt zich de hippe zomerbar Strantwerpen. Het concept – wit strand, gecombineerd met trendy bar, lekker restaurant en leuke activiteiten – is vanaf dit jaar ‘ de plek voor al je evenementen’. De unieke locatie met zicht op de Antwerpse skyline is dus voortaan enkel toegankelijk wanneer het afgehuurd wordt.

Strantwerpen, Sint-Anneke, Linkeroever, Jachthavenweg 1.

Iets alternatiever en kleinschaliger is het gezellige Bar Paniek, dit jaar (vanaf 14 juni) in een hangar naast de Badboot aan het Kattendijkdok. Het is de zomerbar waar – tenminste vorige editie – de houten pallet koning is. Het menu vermeldt voortaan ook basic, maar lekker food, waaronder vegetarische gerechten. ’s zondags kan je er terecht voor het ontbijtbuffet. En kraantjeswater… voor 0 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content