De basis voor Jamie Oliver bestaat uit 1 kop haver en 3 koppen water. 'Kook het niet met melk, want dat kookt gemakkelijk over en dan stinkt je hele keuken,' is zijn tip. Oliver verkiest organische, ouderwetse haver in plaats van de meer commerciële 'quick oats'. Je hebt er wat langer werk aan, maar de smaak is volgens hem veel beter. Om het op de klassieke Schotse manier te maken, neem je de steel van een houten lepel om te roeren en gooi je er een snuifje zeezout bij. Laat het ongeveer 10 à 15 minuten op het vuur staan.

Wie wil, kan er nu wat boter of melk (of een vervanger voor melk) bijgieten. Nu begint het leuke deel: de verschillende afwerkingen. Van een supergezonde variant met zaadjes, kokosschilfers en banaan tot een guilty pleasure met bruine suiker, Jamie Oliver toont ze allemaal op een even smakelijke manier.

(LP)

De basis voor Jamie Oliver bestaat uit 1 kop haver en 3 koppen water. 'Kook het niet met melk, want dat kookt gemakkelijk over en dan stinkt je hele keuken,' is zijn tip. Oliver verkiest organische, ouderwetse haver in plaats van de meer commerciële 'quick oats'. Je hebt er wat langer werk aan, maar de smaak is volgens hem veel beter. Om het op de klassieke Schotse manier te maken, neem je de steel van een houten lepel om te roeren en gooi je er een snuifje zeezout bij. Laat het ongeveer 10 à 15 minuten op het vuur staan. Wie wil, kan er nu wat boter of melk (of een vervanger voor melk) bijgieten. Nu begint het leuke deel: de verschillende afwerkingen. Van een supergezonde variant met zaadjes, kokosschilfers en banaan tot een guilty pleasure met bruine suiker, Jamie Oliver toont ze allemaal op een even smakelijke manier. (LP)