5 x perfecte havermoutpap volgens Jamie Oliver

Jamie Oliver © -

Havermout is weer helemaal terug van weggeweest. Het is dan ook een super gezond en energierijk ontbijt. De Britse chef Jamie Oliver is er dol op en toont hoe je het recept op vijf verschillende manieren kan maken.

De basis voor Jamie Oliver bestaat uit 1 kop haver en 3 koppen water. ‘Kook het niet met melk, want dat kookt gemakkelijk over en dan stinkt je hele keuken,’ is zijn tip. Oliver verkiest organische, ouderwetse haver in plaats van de meer commerciële ‘quick oats’. Je hebt er wat langer werk aan, maar de smaak is volgens hem veel beter. Om het op de klassieke Schotse manier te maken, neem je de steel van een houten lepel om te roeren en gooi je er een snuifje zeezout bij. Laat het ongeveer 10 à 15 minuten op het vuur staan.

Wie wil, kan er nu wat boter of melk (of een vervanger voor melk) bijgieten. Nu begint het leuke deel: de verschillende afwerkingen. Van een supergezonde variant met zaadjes, kokosschilfers en banaan tot een guilty pleasure met bruine suiker, Jamie Oliver toont ze allemaal op een even smakelijke manier.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content