5 jaar MAS, dat vier je met een kruidig foodtruckfestival

Tijdens het pinksterweekend van 14 tot 16 mei mag het Museum Aan de Stroom in Antwerpen vijf kaarsjes uitblazen. Voor de taart en ander lekkers zorgt het groene foodtruckfestival Bus-Kruid.

Het foodtruckfestival Bus-Kruid is niet zomaar de zoveelste verzameling van foodstandjes, want het staat volledig in teken van natuurlijke elementen. Het plein voor het MAS zal tijdens het weekend van 14 tot 16 mei dan ook barsten van de kruidentuintjes, gerecycleerde materialen en groene accenten.

Kruidig en eigenwijs

Zelfs de moeilijkste eter zal er iets naar zijn smaak zal vinden volgens de organisatoren: “Er zal een waaier aan gerechten te vinden zijn uit de hele wereld zoals bijvoorbeeld de hautedogs van Würst, Vietnamese Banh Bao van de Bùnbus, fishburgers van Jean sur Mer, halalgerechten zoals Marokkaanse tajine van De Koezina, humus en verse köfte bowl van Monba Levantine.”

Hoe verschillend alle trucks ook zijn, er zal een ding zijn dat hen bindt: “Ze promoten allemaal de kruiden die hun eigen gerechten typeren. Op die manier trekken we groene accenten doorheen ons hele festival.”

5 jaar MAS, dat vier je met een kruidig foodtruckfestival
© .

Ook de dorstigen zullen gelaafd worden, want behalve originele cocktails met de nadruk op kruiden, zal je er ook verschillende bieren aantreffen. Elke foodtruck biedt namelijk bieren aan die op maat gemaakt werden voor Bus-Kruid en het aangeboden gerecht.

Twee nieuwe expo’s

Even een pauze inlassen tussen de verschillende gerechtjes door? Dat kan perfect in het MAS zelf, waar twee nieuwe expo’s worden gelanceerd ter ere van de verjaardag van het museum. Zo blikt Luc Tuymans voor het eerst thematisch terug op zijn oeuvre met de expo ‘Luc Tuymans. Glasses’ en ‘Antwerpen à la carte’ serveert de geschiedenis van de stad Antwerpen door een culinaire bril. Bovendien zal de Chinese kunstenaar Song Dong in het MAS een stad opbouwen uit koekjes. Op 16 mei, wanneer de stad af is, mag het kunstwerk opgegeten worden.

De agenda en tickets voor de expo’s vind je op de site van 5 jaar MAS.

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content