1.Appelsalade met wortels

Benodigdheden

1/2 kopje Griekse yoghurt of zure room
2 eetlepels witte wijnazijn
1/2 koffielepel komijn
Peper en zout
2 à 3 grote wortels
2 Granny Smith appels
1/2 kopje lichte rozijnen
Een klein handjevol gehakte, verse koriander

Instructies

Mix in een grote kom de yoghurt, azijn, komijn, zout en peper. Rasp de wortels en de appels in fijne sliertjes. Voeg alles samen, ook de rozijntjes en de koriander mogen er nu bij. Smakelijk!

2. Pastasalade met parmezaan

Benodigdheden

500 g. pasta (macaroni of 'elleboogjes')
Een doosje kerstomaatjes (gehalveerd)
100 g. parmezaan (in kleine blokjes of fijn)
3 eetlepels olijfolie
Een klein handjevol gehakte bieslook
Peper en zout

Instructies

Kook de pasta en laat alles daarna afkoelen. Mix alle ingrediënten met de pasta.

3. Tomatensalade met komkommer

Benodigdheden

Een krop salade
1 komkommer
2 grote tomaten
1/4 rode ajuin
Een handjevol verse basilicum
Peper en zout
Voor de dressing: 5 eetlepels olijfolie, 4 eetlepels citroensap en 1 theelepel honing

Instructies

Spoel de salade en scheur de salade in bijtklare stukjes. Schil de komkommer, spoel de tomaten en snij ze in kleine stukjes. Schil de ajuin en snij hem in erg fijne blokjes. Spoel en hak de basilicum. Mix alles in een grote kom.
Voeg de olijfolie, het citroensap en de honing samen en schud alles goed dooreen. Voeg de dressing toe aan de salademix en dien meteen op.

4. Mozzarellasalade met tomaat en rode ajuin

Benodigdheden

8 kleine tomaten (in schijfjes)
6 kerstomaten (gehalveerd)
1 kleine rode ajuin (in fijne schijfjes)
Een handjevol verse basilicum
Drie eetlepels olijfolie
2 handjesvol raketsla
1 eetlepel balsamicoazijn
2 bolletjes mozzarella
Peper en zout

Instructies

Voeg de tomaten, de rode ajuin en de helft van de basilicum in een kom. Overgiet genereus met olijfolie en kruid met peper en zout.
Drapeer de raketsla op het serveerbord en giet er wat olijfolie en balsamico op. Kruid met peper en zout. Lepel de tomatenmix over de raketsla. Voeg hieraan de stukjes mozzarella toe en de overgebleven basilicumblaadjes. Voeg tot slot nog wat olijfolie en balsamico toe.

5. Avocadosalade met komkommer

Benodigdheden

4 avocado's
1 komkommer
3 eetlepel mayonaise
1/2 citroen
Enkele takjes dille
Peper en zout

Instructies

Hol de avocado's uit. Het is belangrijk te weten dat je de aavocado's daarna nog in blokjes kan snijden. Snijd de komkommer in blokjes. Voeg beide samen.
Meng de mayonaise, het citroensap van 1/2 citroen en de verknipte takjes dille samen. Meng onder de aavocado- en komkommermengeling. Voeg peper en zout toe naar smaak. (AB)

1.Appelsalade met wortelsBenodigdheden1/2 kopje Griekse yoghurt of zure room 2 eetlepels witte wijnazijn 1/2 koffielepel komijn Peper en zout 2 à 3 grote wortels 2 Granny Smith appels 1/2 kopje lichte rozijnen Een klein handjevol gehakte, verse korianderInstructiesMix in een grote kom de yoghurt, azijn, komijn, zout en peper. Rasp de wortels en de appels in fijne sliertjes. Voeg alles samen, ook de rozijntjes en de koriander mogen er nu bij. Smakelijk! 2. Pastasalade met parmezaan Benodigdheden500 g. pasta (macaroni of 'elleboogjes') Een doosje kerstomaatjes (gehalveerd) 100 g. parmezaan (in kleine blokjes of fijn) 3 eetlepels olijfolie Een klein handjevol gehakte bieslook Peper en zoutInstructiesKook de pasta en laat alles daarna afkoelen. Mix alle ingrediënten met de pasta. 3. Tomatensalade met komkommer BenodigdhedenEen krop salade 1 komkommer 2 grote tomaten 1/4 rode ajuin Een handjevol verse basilicum Peper en zout Voor de dressing: 5 eetlepels olijfolie, 4 eetlepels citroensap en 1 theelepel honingInstructiesSpoel de salade en scheur de salade in bijtklare stukjes. Schil de komkommer, spoel de tomaten en snij ze in kleine stukjes. Schil de ajuin en snij hem in erg fijne blokjes. Spoel en hak de basilicum. Mix alles in een grote kom. Voeg de olijfolie, het citroensap en de honing samen en schud alles goed dooreen. Voeg de dressing toe aan de salademix en dien meteen op.4. Mozzarellasalade met tomaat en rode ajuinBenodigdheden8 kleine tomaten (in schijfjes) 6 kerstomaten (gehalveerd) 1 kleine rode ajuin (in fijne schijfjes) Een handjevol verse basilicum Drie eetlepels olijfolie 2 handjesvol raketsla 1 eetlepel balsamicoazijn 2 bolletjes mozzarella Peper en zoutInstructiesVoeg de tomaten, de rode ajuin en de helft van de basilicum in een kom. Overgiet genereus met olijfolie en kruid met peper en zout. Drapeer de raketsla op het serveerbord en giet er wat olijfolie en balsamico op. Kruid met peper en zout. Lepel de tomatenmix over de raketsla. Voeg hieraan de stukjes mozzarella toe en de overgebleven basilicumblaadjes. Voeg tot slot nog wat olijfolie en balsamico toe.5. Avocadosalade met komkommerBenodigdheden4 avocado's 1 komkommer 3 eetlepel mayonaise 1/2 citroen Enkele takjes dille Peper en zoutInstructiesHol de avocado's uit. Het is belangrijk te weten dat je de aavocado's daarna nog in blokjes kan snijden. Snijd de komkommer in blokjes. Voeg beide samen. Meng de mayonaise, het citroensap van 1/2 citroen en de verknipte takjes dille samen. Meng onder de aavocado- en komkommermengeling. Voeg peper en zout toe naar smaak. (AB)