Van een eenvoudige groentenmengeling tot inventief slaatje met avocado, meloen, vis, kaas of palmharten: frisse salades doen het altijd goed. Als voorgerecht. Maar bij aanpassing van de hoeveelheden in onderstaande selectie, kunnen ze ook als hapje of lichte lunch worden geserveerd. 30 suggesties om van te smullen.
Deze recepten zijn nog maar een begin: wie ermee aan de slag gaat, krijgt ongetwijfeld de kriebels en kan experimenten met andere ingrediënten. Go ahead!

Het recept: Meloensalade met feta

Het recept: Meloensalade met rode aalbessen en mozzarella

Het recept: Pastasalade met courgettes en kerstomaatjes

Het recept: Courgettesalade met dragonvinaigrette

Het recept: Ceviche (Mexicaanse vissalade met avocado)

Het recept: Pastasalade met romanesco en walnoten

Het recept: Gekleurde vlinderpasta op Italiaanse wijze

Het recept: Griekse salade

Het recept: Pastasalade met vis, maïs en druiven

Het recept: Meloenmedley met feta en munt

Het recept: Quinoasalade met tofoe en olijven

Het recept: Linzensalade met paprika's en geitenkaastoastjes

Het recept: Gravlax met slaatje van wortel, appel en gember

Het recept: Pastasalade met artisjokken en radicchio

Het recept: Salade met roquefort en perensorbet

Het recept: Carpaccio van meloen met bacon, peren en vijgen

Het recept: Veelkleurige tomatensalade met avocado en kaas

Het recept: Gerookte eendenborst met appel en walnoten

Het recept: salade van witte bonen met gerookte heilbot

Het recept: Rijstsalade met mosselen en avocado

Het recept: Artisjokken op Italiaanse wijze

Het recept: Salade met roquefort en perensorbet

Het recept: Gerookte kipsalade met maïs, selderij en ananas

Het recept: Kruidensalade met kwarteleitjes

Het recept: Gegrilde inktvisringen met limoen en raketsla
Smakelijk!