3 zomerse recepten met oesterzwammen

© Caffungi

Oesterzwammen komen niet meteen in je op als je denkt aan een zomers gerecht? Dan denk je hierna misschien anders, want als je ze zelf kweekt zijn ze altijd in het seizoen.

Zelf je oesterzwammen kweken en oogsten is dankzij de handige kits van Caffungi erg gemakkelijk geworden. Je snijdt de kit (waarin de zwammen zullen groeien op koffiegruis uit de Antwerpse koffiebars) open, besproeit de doos elke dag 1-2 keer met kraantjeswater en na 10 dagen kan je al een tros verse oesterzwammen oogsten.

Een tevreden gebruiker is alvast Kevin De Backer, chef bij Brouwersvliet 23: “De zwammen hebben meer smaak omdat ze minder water bevatten en op koffieresten zijn gekweekt. In de pan behouden ze ook beter hun vorm. Persoonlijk gebruik ik de Caffungi-zwammen in frisse visgerechten of stoverijen .”

Je weet nu wel dat oesterzwammen ook in de zomer geoogst kunnen worden, maar begrijpt nog niet hoe ze in een zomers gerecht kunnen passen? Bekijk dan gerust deze inspirerende barbecuerecepten.

Carpaccio van groene asperges met gegrilde gele oesterzwammen en roze peper

3 zomerse recepten met oesterzwammen
© Manon Van Aerschot

Of je dit nu maakt als bijgerecht bij een stukje vlees op de grill of op zich: deze frisse salade komt altijd tot zijn recht. Klik hier voor het recept.

Zelf ook geprikkeld om met oesterzwammen aan de slag te gaan? Caffungi’s oesterzwammen zijn verkrijgbaar vanaf 13,95 per kit via www.caffungi.be, bij Carrefour Hypermarkt, Het Natuurhuis en de betere biowinkels. Uit een kit kan je zo’n drie keer oogsten.

Papillot van oesterzwammen met balsamico en tijm

3 zomerse recepten met oesterzwammen
© Manon Van Aerschot

Een barbecue moet altijd met vlees zijn? Nee hoor, dit heerlijk hartige recept toont aan dat het ook prima zonder kan. Klik hier voor het recept.

Carpaccio van groene asperges met gegrilde gele oesterzwammen en roze peper

3 zomerse recepten met oesterzwammen
© Manon Van Aerschot

Of je dit nu maakt als bijgerecht bij een stukje vlees op de grill of op zich: deze frisse salade komt altijd tot zijn recht. Klik hier voor het recept.

Zelf ook geprikkeld om met oesterzwammen aan de slag te gaan? Caffungi’s oesterzwammen zijn verkrijgbaar vanaf 13,95 per kit via www.caffungi.be, bij Carrefour Hypermarkt, Het Natuurhuis en de betere biowinkels. Uit een kit kan je zo’n drie keer oogsten.

Flatbread met rozemarijn, oesterzwammen en burrata

3 zomerse recepten met oesterzwammen
© Manon Van Aerschot

Een ideaal bijgerecht op een zomerse barbecue! Klik hier voor het recept.

Papillot van oesterzwammen met balsamico en tijm

3 zomerse recepten met oesterzwammen
© Manon Van Aerschot

Een barbecue moet altijd met vlees zijn? Nee hoor, dit heerlijk hartige recept toont aan dat het ook prima zonder kan. Klik hier voor het recept.

Carpaccio van groene asperges met gegrilde gele oesterzwammen en roze peper

3 zomerse recepten met oesterzwammen
© Manon Van Aerschot

Of je dit nu maakt als bijgerecht bij een stukje vlees op de grill of op zich: deze frisse salade komt altijd tot zijn recht. Klik hier voor het recept.

Zelf ook geprikkeld om met oesterzwammen aan de slag te gaan? Caffungi’s oesterzwammen zijn verkrijgbaar vanaf 13,95 per kit via www.caffungi.be, bij Carrefour Hypermarkt, Het Natuurhuis en de betere biowinkels. Uit een kit kan je zo’n drie keer oogsten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content