3 keer bierfestivals: Brussel komend weekend volledig in teken van gerstenat

© iStock

Het Belgian Beer Weekend, het nieuwe Good Beer Feast én een eigen bierfestijn van het bekende Moeder Lambic. Wie al eens graag een biertje drinkt, moet dit weekend in Brussel zijn.

Maar liefst drie bierfestivals vinden komend weekend plaats in Brussel. Voor ieder is dus wat wils, of je nu van Belgisch bier houdt of liever wat experimenteert met drank van over de landgrenzen.

1. België boven

Het Belgian Beer Weekend op de Grote Markt verwacht met zowat 70.000 bezoekers veruit het meeste volk. Een vijftigtal Belgische brouwers zet er van vrijdag tot zondag zijn beste beentje voor, weliswaar onder dezelfde wat striktere veiligheidsvoorschriften als bij andere evenementen deze zomer.

Van vrijdag 2 tot zondag 4 september 2016 organiseren de Ridderschap van de Roerstok der Brouwers en de Belgische Brouwers, in samenwerking met de Stad Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, ondertussen al de 18de editie van het Belgian Beer Weekend.

De drankkaart, deelnemerslijst en het programma vind je hier.

2. Internationaal experimenteren

Kleine brouwerijen, grootse bieren: dat is de slogan van het nieuwe Good Beer Feast, dat het zaterdag op de Vismet ‘ anders’ aanpakt met een twaalftal internationale artisanale brouwers. Organisator Olivier de Brauwere ziet zijn festival als een mooie aanvulling op de grootse aanpak van het Belgian Beer Weekend. Naast de bieren van het Brussels Beer Project zullen bezoekers er kunnen proeven van Japanse, Britse, Nederlandse, Franse, Noorse, Spaanse en Amerikaanse brouwers.

Naast bier proeven en ballekes eten zal je ook kunnen genieten van wat muziek en de brouwerij in de Antoine Dansaertstraat kunnen bezoeken. Daar zal er een tijdelijke verkoop van 800 flesjes zijn van het eerste bier dat in eiken vaten van het BPP gerijpt heeft.

Je Good Beer Feast Pass alvast reserveren en de deelnemende brouwerijen bekijken kan alvast hier.

3. De Italiaanse kaart

Het bekende Moeder Lambic op het Fontainasplein trekt tot slot volop de Italiaanse kaart. Ook hier pakt men het bewust anders aan dan de hoogmis op de Grote Markt, met “achttien Italiaanse brouwers die het accent zullen leggen op smaak en creativiteit”, zo luidt het. Een kleine Belgische selectie blijft overeind, maar uit het merendeel van de tientallen tapkranen zal dus Italiaans gerstenat stromen.

Waaraan je je, naast de 45 Italiaanse craft beers, nog kan verwachten? Veel pizza en pasta, uiteraard!

Meer info? Je vindt alles op de Facebook-pagina van het evenement.

(Belga/EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content