3 gemakkelijke ginrecepten volgens de beste bartender van België

© REUTERS

Twee weken geleden werd hij nog verkozen tot de beste bartender van België, vandaag geeft Jurgen Nobels ons drie eenvoudige recepten voor een verfrissend drankje. Deze drie staan garant voor dorstlessing in stijl!

Tom Collins, perfect voor een warme zomerdag.

Doe 5cl gin in een longdrink vol met ijs, voeg daar 3 cl citroensap en 2 cl suikersiroop (dat is 1 deel water op 1 deel suiker) aan toe en roer. Vul het glas opnieuw volledig vol met ijs en voeg soda toe.

Je kunt met deze cocktail enorm creatief omgaan, werk met vruchten -en kruidensiropen, vervang citroen door limoen, voeg wat campari toe of een likeur, vervang soda door bier… Je kunt meer of minder suikersiroop toevoegen aan de cocktail naargelang je eigen wensen.

Negroni: Bitter is the new sweet

Doe gelijke delen gin, campari en rode vermouth in een tumbler gevuld met ijs. Roer een 15-tal seconden en voeg hierna nog ijs toe. Roer nog enkele malen en garneer met de zeste van sinaasappel.

Hanky Panky: korter en steviger

Doe gelijke delen gin en rode vermouth in een mixing glas, voeg daar 1/2 theelepel fernet branca aan toe en roer over ijs gedurende +- 15 seconden. Strain in gekoeld cocktailglas. Garneer met beste van sinaasappel. Gebruik een goede vermouth!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content