Ann-Sophie Deldycke
© Ann-Sophie Deldycke

Ran Van Ongevalle, de jongste telg uit de Knokse bartenderfamilie, nam de Calvados onder de arm en schudde drie creatieve cocktails uit zijn mouw.

De knepen van het vak kreeg hij van thuis mee. Met de 'Best Bartender Award 2015', uitgereikt door het horeca-magazine Venuez, bovenop de rist gerelateerde prijzen en vermeldingen op zijn cv, behoort de jonge mixoloog intussen tot de beste bartenders van het land. Zijn cocktails kun je degusteren in The Pharmacy, de vermaarde speakeasy in Knokke die hij samen met zijn vader Jan en zus Hannah runt.

Calvados, traditioneel geconsumeerd als aperitief of digestief, past ook in het cocktailglas, zo bewijst Van Ongevalle met deze recepten. Hij ging aan de slag met drie verschillende flessen Calvados.

Cocktail op basis van Calvados Lecompte 5 ans

Ann-Sophie Deldycke
© Ann-Sophie Deldycke

50 ml Calvados Lecompte 5 ans

30 ml citroensap

20 ml dille-siroop

1 BSP Chartreuse jaune

Glas : Martini

Bereiding : giet alle ingrediënten in de shaker met ijs, shake ongeveer 15 seconden en giet uit. Serveren met dille.

IJs : geen

Afwerking : dille en citroenzeste

Dille siroop : laat 1 kg suiker in warm water oplossen, voeg daarna 120 g dille toe en laat infuseren totdat het afgekoeld is

Cocktail op basis van Calvados Père Magloire VSOP

Ann-Sophie Deldycke
© Ann-Sophie Deldycke

Ingrediënten:

50 ml Calvados Père Magloire VSOP

25 ml citroensap

25 ml rode pompelmoessap

20 ml siroop

1 BSP Rinquinquin of likeur van perzik

1 BSP Absint

Glas: longdrink

Bereiding : giet alle ingrediënten in de shaker en shake, giet uit in met ijs gevuld longdrinkglas

IJs : blokjes

Afwerking : zoethout en pompelmoes

Cocktail op basis van Calvados Boulard Grand Solage

Ann-Sophie Deldycke
© Ann-Sophie Deldycke

Ingrediënten :

75 ml Calvados Boulard Grand Solage

10 ml siroop van Cardamom

1 BSP Fernet Branca

3 D Peychaud bitters

Glas : old-fashioned

Bereiding : giet alle ingrediënten in een mixing glass gevuld met ijs. Roer gedurende ongeveer 45 seconden totdat alles enorm koud is.

IJs : blokjes of bol

Afwerking : Krulzeste van sinaasappel

Cardamom siroop : laat 1 kg fijne suiker in warm water oplossen, voeg daarna 15 g gebroken groene cardamom toe en laat infuseren tot afgekoeld.

Ran Van Ongevalle, de jongste telg uit de Knokse bartenderfamilie, nam de Calvados onder de arm en schudde drie creatieve cocktails uit zijn mouw.De knepen van het vak kreeg hij van thuis mee. Met de 'Best Bartender Award 2015', uitgereikt door het horeca-magazine Venuez, bovenop de rist gerelateerde prijzen en vermeldingen op zijn cv, behoort de jonge mixoloog intussen tot de beste bartenders van het land. Zijn cocktails kun je degusteren in The Pharmacy, de vermaarde speakeasy in Knokke die hij samen met zijn vader Jan en zus Hannah runt.Calvados, traditioneel geconsumeerd als aperitief of digestief, past ook in het cocktailglas, zo bewijst Van Ongevalle met deze recepten. Hij ging aan de slag met drie verschillende flessen Calvados.50 ml Calvados Lecompte 5 ans30 ml citroensap20 ml dille-siroop1 BSP Chartreuse jauneGlas : MartiniBereiding : giet alle ingrediënten in de shaker met ijs, shake ongeveer 15 seconden en giet uit. Serveren met dille.IJs : geenAfwerking : dille en citroenzesteDille siroop : laat 1 kg suiker in warm water oplossen, voeg daarna 120 g dille toe en laat infuseren totdat het afgekoeld isIngrediënten:50 ml Calvados Père Magloire VSOP 25 ml citroensap 25 ml rode pompelmoessap 20 ml siroop 1 BSP Rinquinquin of likeur van perzik 1 BSP Absint Glas: longdrink Bereiding : giet alle ingrediënten in de shaker en shake, giet uit in met ijs gevuld longdrinkglas IJs : blokjes Afwerking : zoethout en pompelmoesIngrediënten : 75 ml Calvados Boulard Grand Solage 10 ml siroop van Cardamom 1 BSP Fernet Branca 3 D Peychaud bitters Glas : old-fashioned Bereiding : giet alle ingrediënten in een mixing glass gevuld met ijs. Roer gedurende ongeveer 45 seconden totdat alles enorm koud is. IJs : blokjes of bol Afwerking : Krulzeste van sinaasappel Cardamom siroop : laat 1 kg fijne suiker in warm water oplossen, voeg daarna 15 g gebroken groene cardamom toe en laat infuseren tot afgekoeld.