27 kustchefs in de leer bij vier topchefs

Om de gastronomie aan de kust nog beter in de kijker te zetten hebben 27 chefs uit de streek een speciaal project gevolgd, onder begeleiding van vier topchefs.

Met het opleidingstraject “Lekker aan Zee: Chef we dagen je uit! ” hebben 27 chefs uit de kuststreek een traject doorlopen om hun gastronomie nog beter in de kijker te zetten. Ze kregen daarbij begeleiding van vier gekende topchefs. Het initiatief ging uit Westtoer, het West-Vlaamse provinciebedrijf voor toerisme.

Het traject dat liep in 2013 en 2014 bestond uit workshops en opleidingen. Centrale thema’s waren de link met streekproducten, het authentieke aanbod en de aandacht voor kwaliteit in het restaurant. De chefs kregen onder meer initiaties in seizoensgebonden producten en meer kwalitatieve bereidingen van streekgerechten.

Ze gingen daarvoor ook op bezoek bij verschillende producenten van streekproducten zoals de hoppeboerderij ’t Hoppecruyt. Ook de vismijnen van Zeebrugge en Oostende, waar minder gekende vissoorten en de Noordzeegarnaal in de kijker werden gezet, stonden op het programma.

De deelnemers werden gecoacht door vier topchefs: Stéphane Buyens (Le Fox, De Panne), Stijn Bauwens (Kruidenmolen, De Haan), Luc Deklerck (Bistro Mathilda, Oostende) en Dries Cloet (Hotelschool Ter Duinen, Koksijde). Die stelden zich ook beschikbaar om de kustchefs te ontvangen in hun restaurant.

Het hele traject moet er voor zorgen dat de gastronomie aan de kust nog sterker voor de dag kan komen en nog prominenter uitgespeeld kan worden als toeristische troef. Het project maakt deel uit van het Europese Interreg 2 Zeeën project Seaconomics. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content