Snel nog even iets kopen, dacht een Chinese zakenman toen hij de taxfreeshop voorbijliep op de luchthaven van Singapore. En waarom zou ik mezelf eens niet verwennen, maakte hij zich de bijkomende overpeinzing. Resultaat van de shopping: een fles whisky van zo'n 200.000 dollar, of bijna 150.000 euro.

Het gaat om een fles Dalmore, een Schotse single malt, van 62 jaar oud. Ze werd op de luchthaven van Singapore tentoongesteld onder glas. Er zouden wereldwijd maar twaalf dergelijke flessen zijn. De Chinees betaalde al een voorschot van de helft van de prijs. Volgens de Schotse whiskyvereniging is Singapore na de Verenigde Staten en Frankrijk de derde grootste importeur van de geestrijke drank. (Belga)

Snel nog even iets kopen, dacht een Chinese zakenman toen hij de taxfreeshop voorbijliep op de luchthaven van Singapore. En waarom zou ik mezelf eens niet verwennen, maakte hij zich de bijkomende overpeinzing. Resultaat van de shopping: een fles whisky van zo'n 200.000 dollar, of bijna 150.000 euro. Het gaat om een fles Dalmore, een Schotse single malt, van 62 jaar oud. Ze werd op de luchthaven van Singapore tentoongesteld onder glas. Er zouden wereldwijd maar twaalf dergelijke flessen zijn. De Chinees betaalde al een voorschot van de helft van de prijs. Volgens de Schotse whiskyvereniging is Singapore na de Verenigde Staten en Frankrijk de derde grootste importeur van de geestrijke drank. (Belga)