2.000 ton valse Italiaanse olijfolie ontdekt

Je haar versterken doe je door dicht bij de haarwortels olijfolie in te masseren. Wikkel je haar vervolgens in een warme handdoek en kijk het laatste seizoen van Girls uit. (Of zet een douchekapje op en ga ermee slapen.) Was je haar vervolgens grondig. © iStock

Het nieuws heeft wat weg van een mop: de Italiaanse politie heeft een operatie uitgevoerd die ze Mamma Mia doopten. Het is er helaas geen: de operatie met grappige naam bewijst dat de fraude met onze favoriete olie onverminderd doorgaat.

Gedurende de hele operatie Mamma Mia werd er maar liefst 2.000 ton valse olijfolie in beslag genomen. Die verzamelde de Italiaanse politie tijdens verschillende razzia’s. De olie werd valselijk als Italiaans product verkocht, terwijl de olijven eigenlijk vanuit Spanje en Griekenland waren geïmporteerd.

De razzia’s vonden plaats in de regio’s Calabrië en Apulië. In het totaal worden acht mensen onderzocht en had de buit een waarde van 13 miljoen euro. De Italiaanse boerenorganisatie Coldiretti loofde de actie. (Belga/EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content