17 Belgische bieren in de prijzen in Australië

© ThinkStock

Zeventien Belgische bieren werden bekroond op een internationale wedstrijd in Australië. Meer dan 1.500 bieren uit een dertigtal landen deden mee.

Zeventien Belgische bieren werden vorige week bekroond op een internationale wedstrijd in Australië. Meer dan 1.500 bieren uit een dertigtal landen werden onderworpen aan het oordeel van een 40-tal internationale experten. De meeste bekroonde Belgische bieren traden aan in de categorie “Belgisch/Franse stijl”.

Brouwerij Lindemans uit het Vlaams-Brabantse Vlezenbeek kaapte vijf “Australian international beer awards” weg. In de sectie lambiek, won haar Cassis goud, was er telkens zilver voor haar Oude Geuze en Kriek en werden de Pecheresse en Apple – de jongste telg – bekroond met brons.

De Brugse brouwerij De Halve Maan behaalde Down Under vier awards: goud voor Brugse Zot blond, zilver voor Straffe Hendrik (Tripel en Quadrupel) en brons voor Brugse Zot bruin.

Oud Beersel vertrok met zilver, voor haar Oude Kriek en de Oude Geuze. De Waalse brouwerij Dupont uit Pipaix behaalde brons voor haar Bons Voeux en Cervesia. Hetzelfde eremetaal veroverde brouwerij Lefèbvre (Quenast) met haar Blanche de Bruxelles. Het Hommelbier, van brouwerij Van Eecke uit Watou, won eveneens brons.

De Wieze Tripel, van de Oudenaardse brouwerij Roman, kaapte brons weg, net als de Cuvée Soeur’Ise, in de categorie oude bieren op hout, van de West-Vlaamse brouwerij De Leite uit Ruddervoorde. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content