16 chefs prikkelen de smaakpapillen tijdens Nocturnes van de Zavel

© gf

Vanaf 27 november kunnen fijnproevers opnieuw gastronomische gerechten degusteren tijdens de vierdaagse Nocturnes van de Zavel, in hartje Brussel.

Naar jaarlijkse gewoonte wordt de kunst- en handelswijk van de Zavel eind november helemaal omgetoverd tot een muzikale en culinaire trekpleister met feestdecoratie, rode tapijten, champagne- en coctailbar en sfeervolle standjes.

Onder de noemer De Nocturnes van de Zavel slaan handelaars, artiesten en chef-koks de handen in elkaar voor een artistieke belevenis en gastronomische degustaties op topniveau. Thema dit jaar is ‘Multiculturaliteit’.

16 chefs prikkelen de smaakpapillen tijdens Nocturnes van de Zavel
© gf

Van 27 tot 30 november kun je je smaakpapillen laten verwennen met geraffineerde gerechten die geserveerd worden in het ‘walking restaurant’. 16 Belgische sterrenchefs en jonge kooktalenten staan in voor de culinaire bommetjes: Axel Colonna Cesari (Restarant Centpourcent*), Clément Petitjean (La Grappe d’or*), Damien Bouchery & Bénédicte Bantuelle (Bouchery), Dario Puglia (Gist), Eric Martin (Lemonnier*), Gilles Joye (Marcus*), Giovanni Bruno (Senzanome*), Julien Burlat (Dôme*), Laurent en Vincent Folmer (Couvert Couvert*), Pascal Devalkeneer (Chalet de la forêt**), Sang Hoon Degeimbre (L’air du temps**), Viki Geunes (’t Zilte) en Yves Mattagne (Sea Grill**).

Voor de gastromische kunstwerkjes betaal je 9 euro per bord. Met het Culinaria-paspoort (35 euro in voorverkoop) eet je à volonté.

Het muzikale luik wordt ingevuld door de Yehudi Menuhin Foundation met op het programma artiesten uit binnen- en buitenland, aangevuld met dans-, zang en percussieactiviteiten voor kinderen. De handelaars en antiquairs in de omliggende straten openen voor de gelegenheid hun deuren. Klik hier voor meer informatie.

Nocturnes van de Zavel wordt georganiseerd door Culinaria. Gratis toegang. Open van 27 november om 18u. Vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 12 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content