14-jarige Belg loopt stage in beste restaurant ter wereld

© REUTERS

De 14-jarige Cédric Borgonjon uit Maldegem mocht een week lang meedraaien in het wereldberoemd restaurant ‘Noma’ in Kopenhagen na een toevallige ontmoeting met de sterrenchef.

De 14-jarige Cédric Borgonjon heeft de week van zijn leven achter de rug. Cédric mocht een week lang stage lopen bij Noma, het beste restaurant ter wereld van sterrenchef Reni Redzepi in Kopenhagen. De jongeman uit Maldegem volgt een koksopleiding in Hotel- en toerismeschool Spermalie en had de eigenaar van het Deense restaurant toevallig ontmoet tijdens een boekvoorstelling op een beurs in Gent. Redzepi moet onder de indruk geweest zijn, want Cedric werd meteen uitgenodigd om bij hem wat ervaring op te doen.

‘Ik mocht alles doen: ik was bij de vergaderingen, ik stond aan de afwas, ik hielp bij de voorbereiding, ik mocht dresseren én ik mocht de klanten bedienen’, zegt hij in Het Laatste Nieuws. De stage was een schot in de roos, want de jongen mag later nog terugkomen en hem bellen wanneer hij wil.Toch zal hij eerst zijn school moeten afmaken. First things first! (DB)

Bekijk meer video’s van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content