12 culinaire hotspots in Hasselt

© /

Dat Hasselt op culinair vlak meer te bieden heeft dan enkel kriekenvlaai en jenever, begint meer en meer door te dringen in de rest van het land. Voor zij die nog moeten kennismaken met de foodscene van deze gastvrije stad, een kleine greep uit het aanbod must-visit restaurants, bars en tearooms.

Koks & Tales Cocktailbar

Zin in een razend origineel drankje, dat gebaseerd is op een gerecht? Mixologist en jeneverspecialist Rob Biesmans maakt het graag voor je. Hij verwelkomt je met perfect geshakete cocktails die smaken naar meer in een stijlvolle, op de jaren ’30 gebaseerde setting.

Open van dinsdag tot zaterdag van 18 tot 01u. Adres: Schrijnwerkersstraat 9, 3500 Hasselt

Reballion

Een restaurant met een stoere uitstraling dat uitsluitend gehaktballen serveert, met de keuze uit verschillende sauzen, elk geïnspireerd op een andere cultuur. Naast de Marrakech-saus met lamsgehakt en de Hasselt met appel zijn er ook vegetarische opties.

Geopend van maandag t.e.m. zaterdag van 11 u.30 tot 21 u. Adres: Maastrichterstraat 32, 3500 Hasselt.

Bruut

12 culinaire hotspots in Hasselt

Een conceptbar waar je van dinsdag tot zaterdag terecht kunt voor een vegetarische lunch en leuke mannencadeautjes. Op vrijdag- en zaterdagavond kan je er aperitieven of de experimentele cocktails van het huis ontdekken. Eyecatcher van het smalle pand is dan ook de goed gevulde drankenkast.

Geopend van dinsdag t.e.m. donderdag van 11 u. 30 tot 18 u. Op vrijdag en zaterdag van 11 u. 30 tot 1 u. Adres: Dorpsstraat 26, 3500 Hasselt.

De Sladerij

12 culinaire hotspots in Hasselt

Een saladebar waar je je eigen unieke salade kan samenstellen. Daarnaast kan je in de scandinavisch ingerichte zaak ook ontbijten met pompoenbrood met banaan of huisgemaakte granola, of aperitieven met een selectie tapas.

Open van maandag t.e.m. zaterdag van 9u. tot 17u. Adres: Havermarkt 39b, 3500 Hasselt.

Aroma

12 culinaire hotspots in Hasselt

Een tearoom waar je vanaf 8.30u kan ontbijten, maar ook kan lunchen of een stukje Limburgse vlaai en kop koffie kan nuttigen. Bekend is de zaak voor zijn dagverse macarons, en het gezellige tuinterras waar je op zonnige dagen even rust kan vinden in het midden van de stad.

Open van maandag t.e.m. vrijdag van 8 u. 30 tot 17u., zaterdag van 8 u. 30 tot 18u. en zondag van 9u. tot 13u. Gesloten op dinsdag. Adres: Aldestraat 48, 3500 Hasselt.

Copain

Gerechten en een interieur gebaseerd op geometrische vormen, met een kraakverse kaart. Bij Copain kan je ontbijten, brunchen en lunchen in een zaak die volledig zelf ontworpen is en waar dagelijks verse bloemen van de markt op de tafeltjes prijken.

Open van dinsdag t.e.m. zaterdag van 10u. tot 17u. Adres: Zuivelmarkt 38, 3500 Hasselt

Ogst

12 culinaire hotspots in Hasselt

Een restaurant dat inzet op pure en kwalitatieve ingrediënten uit de Belgisch-Franse keuken. Opgericht door Sébastien Wygaerts en Diederik Herbots, twee vroegere werknemers van Couvert Couvert in Heverlee, die de authentieke gerechten toch zeer toegankelijk wilden maken, en dat in hun karaktervolle pand met lichte parketvloer en ruwe stenen muur.

Adres: Ridder Portmansstraat 4, 3500 Hasselt.

Buon’Eatalia

De hele avond genieten, dat is het doel van Buon’ Eatalia. Centaal staat het ‘food sharing’ concept, of je nu als koppel of als groep de zaak binnenkomt. Van grote schalen pasta-, vlees- of visgerechten tot pizza’s, alles wordt gedeeld.

Van dinsdag t.e.m. zondag open van 11u. 30 tot 22u. 30. Adres: Zuivelmarkt 22. 3500 Hasselt

Bistro Bottega

Midden in schoenenwinkel La Bottega bevindt zich Bistro Bottega, een gezellige plek met gezonde snacks, verschillende soorten koffie en desserts. Een vluchtoord voor mannen die niet uitkunnen aan zoveel paar vrouwenschoenen.

Open van maandag t.e.m. zaterdag van 9u. tot 19u. Adres: Raamstraat 13. 3500 Hasselt

Kaaiman

Bij Kaaiman kan je genieten van lekker en kwaliteitsvol vlees, en dat langs het water. Het restaurant is bekend om zijn foodsharing-gerechten met vlees of vis, maar serveert daarnaast ook heerlijke burgers en salades. Ook voor een avondje uit kan je bij Kaaiman terecht, dat regelmatig samenwerkt met aanleunend pand Kaai 16.

Van woensdag t.e.m. vrijdag geopend van 12u. tot 24u., dinsdag-, zaterdag- en zondagavond open van 18u. tot 24u. Adres: Scheepvaartkaai 16. 3500 Hasselt.

Fietsbar

Een lunchplek die daarnaast ook dienstdoet als bar en fietsherstelplaats. Alle producten zijn duurzaam, van de olie voor de fietsen tot de groenten en fruit die gebruikt worden in de gerechten. Je kan naast je fiets laten herstellen ook deelnemen aan workshops of een echte Roetz-bike op de kop tikken.

Van dinsdag t.e.m. vrijdag geopend van 8u. tot 18u., zaterdag en zondag open van 10u. tot 18u. Adres: Minderbroederstraat 54, 3500 Hasselt.

Quiche Café

Het kleine restaurantje dat het gat tussen soep en pasta als lunchoptie probeert te vullen met quiche en bagels. Je kan er niet enkel terecht voor de klassieke zalmquiche met broccoli maar ook speciale versies kregen een plekje op de kaart. De bagels kunnen als ontbijt, bijvoorbeeld met warme appeltjes, kaneel en gele rozijnen worden gegeten, maar kunnen ook besteld worden als lunch met een salade erbij.

Maandag, dinsdag en woensdag open van 9u. tot 16u., vrijdag en zaterdag van 9u. tot 17u. Adres: Botermarkt 11, 3500 Hasselt.

Eline Eurlings

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content