100 zomerklassiekers in het bord

Het nieuwe nummer van de Toprecepten-reeks bundelt 100 smakelijke zomergerechten.

Een explosie van natuurlijke smaken

Voor lekkerbekken staat de zomer voor onbeperkt genieten, met een overweldigend aanbod aan groenten, kruiden, fruit en andere smakelijke producten. In een handomdraai en met wat fantasie kan zelfs een beginnende amateurkok elke dag iets anders op tafel toveren. En omdat het zomer is, zijn de bereidingen lichter. Dat betekent pure smaken van rauwe of kort gekookte producten, eventueel begeleid door lichte sausen.

Sausen op basis van fonds, room en boter gaan naar de achtergrond en maken plaats voor geurige infusies, kleurrijke coulis en zonnige vinaigrettes. Met een emulsiesausje van gehakte verse tuinkruiden, koudgeperste olie en druppels citroensap kun je al wondertjes verrichten. Een stukje vis van de grill, een kruidenvinaigrette en een nieuw kwaliteitsaardappeltje: meer hoeft het niet te zijn om smakelijk en gezond te genieten.

Laat in de zomer de natuurlijke smaken van inlandse eersteklasproducten spreken: die hebben genoeg te vertellen. Groenten krijgen de hoofdrol, want het aanbod is enorm. Durf te experimenteren met minder bekende variëteiten, zoals postelein, spitskool of waterkers. Groenten zitten in Vlaanderen in de lift, statistieken bevestigen dat. Ook de visconsumptie stijgt. Het verbruik van verse mosselen en zeevis nam vorig jaar toe met vier procent. Bij de sterkste groeiers is de roodbaars, een typische zomervis die ideaal is om kort te grillen en te serveren met een frisse salade.

Afsluiten doe je bij voorkeur met nagerechten op basis van vers streekfruit. Ook daar is ’s zomers keuze genoeg: framboos, braam, zwarte bes, stekelbes, aalbes enz.

Om u verder op deze zonnige weg te helpen, selecteerden wij honderd smakelijke zomergerechten. Als bonus worden acht zomerproducten extra belicht, met daarbij telkens drie klassiek geïnspireerde recepten. Laat het u smaken.

100 Toprecepten – Zomerklassiekers, gezond en lekker ligt nu in de krantenwinkel.
Prijs: 7, 95€

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content