‘100% West-Vlaams’ verwelkomt honderdste hoeveproducent

© Getty Images/Vetta

De vzw West-Vlaamse Hoeveproducten telt voortaan 100 leden die naar buiten komen onder de merknaam “100% West-Vlaams”. De vzw wil met die campagne West-Vlaamse hoeveproducten bij een breed publiek bekendmaken. Hoeveslagerij De Heerlijkheid in Vladslo is het honderdste lid geworden.

De vzw West-Vlaamse Hoeveproducten viert dit jaar zijn vijftiende verjaardag en kan dat doen met de verwelkoming van hun honderdste lid. “Van bij de start in 2001 zaten producten recht van bij de boer al in de lift. We merken de laatste jaren niet alleen een stijgende vraag naar die verse en pure hoeveproducten. Ook zijn steeds meer landbouwers op zoek naar nieuwe verdienmodellen en korteketenverkoop hoort daar zeker bij”, aldus gedeputeerde van Landbouw Bart Naeyaert (CD&V).

Die hoeves verwerken en verkopen hun eigen producten, zoals zuivel, vlees, groenten en fruit. “100% West-Vlaams” staat enerzijds voor kwaliteit en professionaliteit. Anderzijds is het ook herkenbaar voor de consument en een hefboom voor samenwerking tussen producenten.

Onder het label “100% West-Vlaams” maken Inagro, POM West-Vlaanderen en Westtoer met de steun van de Provincie West-Vlaanderen gezamenlijk promotie voor de West-Vlaamse hoeve- en streekproducten. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content