Oesters zijn op oudejaarsavond traditioneel een van sterren aan de feestdis. Ze openen is vaak geen sinecure. Enkele tips om u niet te verwonden aan de uitsteeksels of aan uitschietende messen.

Tijdens de eindejaarsperiode er weer gretig champagneflessen ontkurkt. Enkele tips en weetjes bij het schenken van de geliefde bubbels.

Geen feesttafel zonder feestwijnen! We polsten bij wijnkenner Herwig Van Hove naar zes wijnen die niet misstaan bij een lekker feestelijk gerecht. Te verkrijgen bij Colruyt, Carrefour of Delhaize.

Wie in de laatste rechte lijn naar de feesttafel de winkelstress wil omzeilen en beroep wil doen op de aan-huis-leverancier van de maaltijdbox, heeft vandaag mogelijkheden legio.

Vroeger at iedereen wat de pot schafte, maar tegenwoordig houden verschillende gasten aan jouw feesttafel er een eigen dieet op na. Omdat het voor hen ook feest is, vertelt Weekend Knack je graag hoe je je feestmenu aanpast, of waar je terecht kan wanneer je zelf door het bos de bomen niet meer ziet. Elke dag opnieuw een 'ander' feestelijk menu voor die ene vervelende schoonzoon. Vandaag: zoutarm.

De tijd dat de bar werd aangevuld met enkel Britse gins, is lang voorbij. Tegenwoordig vinden uitstekende creaties van Belgische makelij vlotjes de weg naar de koper. 11 tips voor onder de kerstboom.

Vroeger at iedereen wat de pot schafte, maar tegenwoordig houden verschillende gasten aan jouw feesttafel er een eigen dieet op na. Omdat het voor hen ook feest is, vertelt Weekend Knack je graag hoe je je feestmenu aanpast, of waar je terecht kan wanneer je zelf door het bos de bomen niet meer ziet. Elke dag opnieuw een 'ander' feestelijk menu voor die ene vervelende schoonzoon. Vandaag: raw food.

Vroeger at iedereen wat de pot schafte, maar tegenwoordig houden verschillende gasten aan jouw feesttafel er een eigen dieet op na. Omdat het voor hen ook feest is, vertelt Weekend.be je graag hoe je je feestmenu aanpast, of waar je terecht kan wanneer je zelf door het bos de bomen niet meer ziet. Elke dag opnieuw een 'ander' feestelijk menu voor die ene vervelende schoonzoon. Vandaag: vegan.

Vroeger at iedereen wat de pot schafte, maar tegenwoordig houden verschillende gasten aan jouw feesttafel er een eigen dieet op na. Omdat het voor hen ook feest is, vertelt Weekend.be je graag hoe je je feestmenu aanpast, of waar je terecht kan wanneer je zelf door het bos de bomen niet meer ziet. Elke dag opnieuw een 'ander' feestelijk menu voor die ene vervelende schoonzoon.

Wat staat er op het menu? Het is een fel geanticipeerde vraag tijdens de kerstperiode. Om te vermijden dat je met de handen in het haar zit, hebben wij enkele themagerichte menu's samengesteld. Van exotisch tot mediterraans, van trendy tot gemakkelijk en snel - voor ieder wat wil(d)s in deze selectie.

Bij deze recepten moet je de kookwekker al snel langer dan een uurtje instellen. De gekozen recepten zijn desondanks overwegend eenvoudig om klaar te maken: op minder dan 150 minuten gaan ze van pot en pan naar de gasten aan uw feesttafel.

Met deze recepten, die klaar zijn in 150 minuten of meer, kan je je tafelgenoten verrassen met een spectaculair menu waar je veel tijd in hebt gestoken. Onze tip: bereid alles goed voor zodat er tijdens het gezellig koken door ook nog wat tijd overblijft om een praatje te slaan met de gasten.