'100 Toprecepten - Feestklassiekers' ligt nu in de winkel

De feestdagen staan voor de deur. Tijd dus om na te denken over wat men op tafel wil brengen. Kerst en Nieuwjaar zijn immers dé gelegenheden om bijeen te komen met familie en vrienden.

Met eerlijke lokale producten kunt u feestgerechten bereiden, die door hun oprechte smaak een gevoel van gelukzaligheid oproepen bij de tafelgenoten.

Om een feestelijk etentje tot een geslaagd einde te brengen zijn er trucs in overvloed. Zo kiest u bij voorkeur recepten waarmee u vertrouwd bent: een feestdiner is niet het moment om te experimenteren met onbekende technieken of onbekende producten!

De voorkeur gaat ook naar gerechten die gedeeltelijk of liefst helemaal op voorhand te bereiden zijn (stoofpotjes, gratins enz.). Zo kunnen gastheer en -vrouw ontspannen mee aan tafel zitten.

Na het kiezen van de recepten stelt u een boodschappenlijstje op, waarbij de belangrijkste ingrediënten, zoals vlees, vis of gevogelte, op tijd worden besteld bij een vertrouwde leverancier. Wanneer alles in huis is, probeert u de dag voordien zo veel mogelijk voor te bereiden. Maak de groenten schoon, snij vlees, vis of gevogelte in gewenste porties, trek de bouillon die nodig is voor de saus enz. Zelfs de feesttafel kan de avond voordien worden gedekt.

Bij lekker eten horen lekkere wijnen, die de gerechten ophemelen. De dag voor het feest worden de wijnen gekozen en op juiste temperatuur gebracht. Enkele uren voor de komst van de gasten worden ze ontkurkt en geproefd.

Om u op de goede weg te helpen vindt u in de nieuwe aflevering van 100 Toprecepten een gevarieerde keuze aan relatief eenvoudige en betaalbare voor-, hoofd- en nagerechten. Zoals gebruikelijk zijn de recepturen praktisch ingedeeld naar bereidingstijd en is de moeilijkheidsgraad telkens vermeld.

Hiermee hebt u alle ingrediënten om zelf een geslaagd feestmenu samen te stellen. Wat wij niet kunnen, dat zijn de inkopen doen en de genodigden selecteren!

De feestdagen staan voor de deur. Tijd dus om na te denken over wat men op tafel wil brengen. Kerst en Nieuwjaar zijn immers dé gelegenheden om bijeen te komen met familie en vrienden. Met eerlijke lokale producten kunt u feestgerechten bereiden, die door hun oprechte smaak een gevoel van gelukzaligheid oproepen bij de tafelgenoten. Om een feestelijk etentje tot een geslaagd einde te brengen zijn er trucs in overvloed. Zo kiest u bij voorkeur recepten waarmee u vertrouwd bent: een feestdiner is niet het moment om te experimenteren met onbekende technieken of onbekende producten! De voorkeur gaat ook naar gerechten die gedeeltelijk of liefst helemaal op voorhand te bereiden zijn (stoofpotjes, gratins enz.). Zo kunnen gastheer en -vrouw ontspannen mee aan tafel zitten. Na het kiezen van de recepten stelt u een boodschappenlijstje op, waarbij de belangrijkste ingrediënten, zoals vlees, vis of gevogelte, op tijd worden besteld bij een vertrouwde leverancier. Wanneer alles in huis is, probeert u de dag voordien zo veel mogelijk voor te bereiden. Maak de groenten schoon, snij vlees, vis of gevogelte in gewenste porties, trek de bouillon die nodig is voor de saus enz. Zelfs de feesttafel kan de avond voordien worden gedekt. Bij lekker eten horen lekkere wijnen, die de gerechten ophemelen. De dag voor het feest worden de wijnen gekozen en op juiste temperatuur gebracht. Enkele uren voor de komst van de gasten worden ze ontkurkt en geproefd. Om u op de goede weg te helpen vindt u in de nieuwe aflevering van 100 Toprecepten een gevarieerde keuze aan relatief eenvoudige en betaalbare voor-, hoofd- en nagerechten. Zoals gebruikelijk zijn de recepturen praktisch ingedeeld naar bereidingstijd en is de moeilijkheidsgraad telkens vermeld. Hiermee hebt u alle ingrediënten om zelf een geslaagd feestmenu samen te stellen. Wat wij niet kunnen, dat zijn de inkopen doen en de genodigden selecteren!