‘100 Recepten voor de herfst’ vanaf nu verkrijgbaar

‘100 Recepten voor de herfst’ ligt vanaf nu in de winkel. ‘Echt’ vlees krijgt in dit nieuwe nummer een centrale rol.

‘Recepten voor de herfst’ ligt vanaf nu in de winkel. ‘Echt’ vlees krijgt in dit nieuwe nummer een centrale rol.

In zijn zoektocht naar ‘echte’ producten ontdekt de consument weer de geneugten van een lekker stukje vlees in het bord. Minder regelmatig en minder volumineus dan vroeger, maar wel beter. Dat betekent: traceerbare herkomst en betrouwbare kwaliteit. De tijd dat er een vloek lag op vlees en dat vleesliefhebbers hun voorkeur verborgen moesten houden is voorbij. Dat merk je aan het aanbod bijde kwaliteitsslagers, aan de spijskaarten van de in vlees gespecialiseerde eethuizen die overal de kop opsteken, en aan de gesprekken tussen vleesliefhebbers over het perfecte stukje vlees en de manier waarop dat moet worden bereid. De keuze uit aangeboden runderrassen groeit: Belgisch Witblauw, Rood West-Vlaams, Toscaans Chianina, Marchigiana uit de Marche, het oorspronkelijk uit Zwitserland afkomstige Simmentalras, Charolais en Aubrac uit Frankrijk, Aberdeen Angus uit Schotland…

Of neem de hamburger, die jarenlang werd beschouwd als ordinair volksvoedsel. Vandaag zijn er eethuizen die de hamburger opwaarderen en met succes als een verfijnde ‘gourmetburger’ op de spijskaart zetten. Goede beenhouwers, die hun ambacht weer inhoud gaven, verwierven nationaal aanzien. Sommigen groeiden zelfs uit tot echte sterren, zoals de bekende kwaliteitsslager Hendrik Dierendock uit Sint-Idesbald. De door hem georganiseerde ‘Battle of the butchers’ trok duizenden toeschouwers. Carnivoren, met vork en mes in de aanslag, kunnen weer glunderen van genoegen.

In dit nieuwe nummer van onze succesreeks ‘Extra Edities Toprecepten’ presenteren wij honderd uiteenlopende recepten waarin vlees en gevogelte de hoofdrol krijgen toebedeeld. Het merendeel van de recepten is eenvoudig, zodat zelfs de vleesliefhebber met weinig keukenervaring zijn plan kan trekken.

Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content