100 lentegerechten in het bord

De nieuwe Toprecepten-reeks van Knack Weekend bundelt 100 smakelijke lentegerechten.

Met de lengende dagen en de eerste zon brengt de lente ook een pak nieuwe seizoenproducten in de keuken. In deze eerste Toprecepten van 2011 trekken we voluit de kaart van de smakelijke lentegerechten.

Na de overdrijvingen van de moleculaire keuken is er weer grote belangstelling voor het traditionele koken. Ecologische aspecten spelen mee in de groeiende trend om te kiezen voor ingrediënten van dichtbij.

De Toprecepten voor 2011 zijn telkens opgehangen aan het seizoen: na deze lente-editie zullen nog zomer, herfst en winter volgen. Daarbij gaan we resoluut voor klassiekers, die nu eens in hun authentieke versie, dan weer in een afgestofte, actuele interpretatie zullen worden gepresenteerd.

De reeks Toprecepten werd ook geüpdatet. De recepten worden nog altijd ingedeeld naar moeilijkheidsgraad en de nodige bereidingstijd, maar elke editie zal nu starten met een extra katern waarin acht typische seizoenproducten worden voorgesteld, met daarbij telkens drie verrassende recepten.

Dit voorjaar ligt de focus op aardbeien, doperwten, tuinbonen, rabarber, spinazie, asperges, waterkers en lamsvlees. Een weelde aan ingrediënten voor een op de lente geïnspireerde maaltijd.

100 Toprecepten – LENTEKLASSIEKERS, puur en eerlijk
Nu te koop in de boekhandel aan €7,95

Trui Moerkerke
Hoofdredacteur Knack Weekend

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content