Eind 2015 telde Wallonië al 1.350 bioboeren. "Dat moeten er in 2020 minstens 2.000 worden, en dat is mogelijk," aldus Collin. Het doel is duidelijk: over 30 à 40 jaar zouden alle landbouwers in Wallonië volledig moeten overstappen op biologische landbouw.

Daarvoor moeten nog de ideale omstandigheden geschapen worden: zo moet de consument bereid zijn om zijn gewoontes in de supermarkt aan te passen, moet de sector winstgevend worden en zou Europa nog enkele beleidsmaatregelen moeten nemen op het vlak van biologische voeding. "Dit is geen utopie, wel een werk van lange, lange, lange adem." (Belga/EK)

Eind 2015 telde Wallonië al 1.350 bioboeren. "Dat moeten er in 2020 minstens 2.000 worden, en dat is mogelijk," aldus Collin. Het doel is duidelijk: over 30 à 40 jaar zouden alle landbouwers in Wallonië volledig moeten overstappen op biologische landbouw. Daarvoor moeten nog de ideale omstandigheden geschapen worden: zo moet de consument bereid zijn om zijn gewoontes in de supermarkt aan te passen, moet de sector winstgevend worden en zou Europa nog enkele beleidsmaatregelen moeten nemen op het vlak van biologische voeding. "Dit is geen utopie, wel een werk van lange, lange, lange adem." (Belga/EK)