10 vreemde maar smakelijke voedselcombinaties

10 vreemde maar smakelijke voedselcombinaties
© iStock

Zelf benieuwd naar welke gekke samenvoegingen je kan maken bij je volgende menu? Neem dan zeker eens een kijkje op foodpairing.com

(KS)

Warme chocolademelk en avocado © iStock

Perfecte herfsttip: mix een avocado onder je warme chocolademelk. De smaak van de chocolade zal die van de avocado overheersen, maar de vrucht geeft je drankje wel een extra romige, crèmeachtige structuur. Hemels!

Sojasaus met chocolade © iStock

Het zout in de sojasaus versterkt de smaak van de chocolade, maar bovendien bevatten beide ingrediënten geroosterde, fruitige en houtachtige bestanddelen die elkaar perfect complimenteren.

Augurken en roomijs © iStock

De hersenen van de persoon die deze combo naar binnen speelt zal bijzonder fijne prikkels uitsturen na consumptie; het zout in de augurk doet je bloedcirculatie namelijk deugd, terwijl de hoeveelheid suiker en vet in het roomijs je een enorme energieboost geven. In principe geeft deze vreemde snack je dus alles voor een snel gelukzalig gevoel.

Spek en confituur © iStock

Hartig en zoet is een combinatie waar niemand meer echt van opkijkt en deze melange kan perfect tussen je boterham bij het ontbijt

Koffie en sinaasappel © iStock

Het zijn twee drankjes die bij het ontbijt gedronken worden, maar kenners tippen dat je ze ook kan combineren. Als je een beetje appelsiensap in je koffie knijpt haalt het fruit een tikkeltje van de bitterheid van de koffie weg, maar behoudt je bakje troost meer zijn smaak dan wanneer je melk zou toevoegen. Bovendien zijn de natuurlijke suikers van het appelsiensap gezonder dan de klontjes die je normaal zou toevoegen.

Groene olijven en witte chocolade © iStock

De zoute, pittige smaak van de olijven contrasteert wonderwel met de romige, mierzoete chocolade

Blauwe kaas en ananas © iStock

Volgens deskundigen delen blauwe kaas en ananas verschillende componenten waardoor ze heel goed bij elkaar passen.

Pindakaas en salami © iStock

Van pindakaas en confituur kijkt niemand meer op, maar waarom niet de andere kant van het smakenpalet opzoeken met de kruidige smaak van salami?

Watermeloen en zwarte peper © iStock

Door er zwarte peper over te strooien wordt je watermeloen extra verfrissend.

Aardbeien en Parmezaanse kaas © iStock

Het boterzuur in de Parmezaanse kaas clasht op een positieve manier met de flavonoïden van de aarbeien, volgens foodpairings.com