10 vegetarische adressen in Londen

Kin Café © Kin Café Facebook

Of het nu Dagen Zonder Vlees is, je vegetariër bent of gewoon van lekker eten met verse ingrediënten houdt: deze adresjes in Londen zullen je kunnen bekoren.

Mildreds

In Soho, de wijk rond King’s Cross en Camden kan je aanschuiven bij Mildreds. Een must voor vegetariërs, vegans of food lovers in het algemeen. Ze serveren er vers, kleurrijk en internationaal getint eten met de heerlijkste combinaties.

Soho: Lexington Street 45, Londen W1F9AN

King’s Cross: Pentonville Road 200, Londen N1 9JP

Camden: Jamestown Road 9, Londen NW1 7BW

Mildreds
Mildreds© gf

The Mae Deli

The Mae Deli is het geesteskind van Ella (Deliciously Ella) en haar echtgenoot Matthew. Hun uitgangspunt is natuurlijk, lekker en duurzaam eten. Aangezien je er ook afhaalmaaltijden kan kopen, hebben ze beslist om enkel recycleerbare of composteerbare verpakkingen aan te bieden.

Seymour Place 21, Londen W1H 5BH

OF

Weighhouse Street 18-20, Londen W1K 5LU

The Mae Deli
The Mae Deli© gf

Veggie Vegan

Alles bij Veggie Vegan is 100% veganistisch. Ook fans van raw food komen hier aan hun trekken. Het restaurant scoort steevast hoge punten bij TripAdvisor. Ze beloven ook zo min mogelijk vet en zout te gebruiken en maken hun gerechten met zo veel mogelijk biologische ingrediënten. Niets wordt opgewarmd in de microgolfoven of in de friteuse gegooid. Tijdens de lunch kan je aanschuiven bij het all you can eat buffet.

North End Road 222, Londen W14

Farmacy
Farmacy© gf

Farmacy

Een beetje chiquer dan de rest van de adresjes, maar je hebt er wel de kans om Liv Tyler of Stella McCartney tegen het lijf te lopen. Het restaurant biedt gerechten aan die passen in de #eatclean trend: zonder melk, geraffineerde suikers, vlees, additieven of chemicaliën. Zelfs het menu is gemaakt van gerecycleerd henneppapier. Om te drinken zijn er cold press sapjes, cocktails of biologische wijnen.

Westbourne Grove 74, Londen W2 5SH

The Gate

Een vegetarisch restaurant in een voormalige Victoriaanse slager, het moet kunnen. De etnisch gevarieerde achtergrond van de oprichters proef je op de menukaart. Zelf noemen ze hun culturele mix Indo-Irakees Joods. Het eten hier heeft daarom een Midden-Oosterse en Mediterrane toets en de chefs vermijden typische vleesvervangers. Je kunt hier smullen van meze, ceviche, tempura en andere lekkernijen.

St John Street, Londen EC1V en Queen Caroline Street, Londen W6

Kin
Kin© GF

Kin

In dit kleine vegetarische koffiehuis verandert de menukaart dagelijks, op basis van de verse ingrediënten die de uitbaters te pakken kunnen krijgen. Je kunt er salades, broodjes en zoete lekkernijen krijgen. Er is altijd een veganistisch aanbod.

Foley Street 22, Londen W1W 6DT

Vanilla Black

Vanilla Black wordt wel eens omschreven als vegetarisch voor volwassenen. In dit restaurant durven ze te experimenteren met moderne keukentechnieken. Vanilla Black is een elegant restaurant waar je geen vegetarische clichés zult tegenkomen. Het menu verandert geregeld.

Vanilla Black
Vanilla Black© gf

Tooks Court 17-18, Londen EC4A

Manna

Een gevestigde waarde in de veganistische keuken van Londen. Het restaurant werd opgericht in 1967 en is dus een echte pionier. Het startte als vegetarisch restaurant, maar werd 100% vegan om volledige diervriendelijke gerechten aan te kunnen bieden. Van de heerlijke gerechten tot hun eigen biobrood: bij manna wordt alles iedere dag vers bereid.

Erskine Road 4, Primrose Hill, Londen NW3

Ethos
Ethos© GF

Ethos

Vlakbij Oxford Circus vind je Ethos, een selfservice restaurant met allerlei vegetarische lekkernijen. De prijzen zijn er meer dan fair, het interieur heeft awards gewonnen en je betaalt er voor het gewicht van je voedsel. Je kunt er terecht voor ontbijt, brunch, lunch en je diner ’s avonds.

Eastcastle Street 48, Londen W1

In een onderzoek dat OnePoll uitvoerde in opdracht van Eurostar bleek dat de helft van de Belgische reizigers zichzelf een aangenamer mens vindt in het buitenland. Bovendien gaan Belgen graag op reis om de lokale keuken te ontdekken. 56% van de respondenten geeft aan vaker uitgebreid te dineren op reis, 75% gaat vaker uit eten en 69% bevestigt minder te koken. 73% zal bovendien sneller een andere keuken voor het eerst uitproberen. Geef jezelf tijdens een citytrip in Londen dus over aan de talloze vegetarische en veganistische adresjes en laat je overtuigen hoe lekker een maaltijd zonder vlees of vis kan zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content