Halloween is een oud-Keltisch feest dat oorspronkelijk alleen in de Verenigde Staten werd gevierd, maar de laatste jaren aan (grote) populariteit wint in onze contreien.

In de laatste nacht van oktober verkleden kinderen zich in griezelige en mysterieuze figuren. Ze gaan daarbij van deur tot deur en vragen de bewoners om iets lekkers (treat), zoniet zullen ze het huis beheksen en kattenkwaad uithalen (trick). Aan u de keuze.

Traditioneel valt het griezelfeestje samen met de pompoenoogst. Een uitgeholde pompoen waarin een gezicht wordt gekerfd en een kaarsje wordt geplaatst, is uitgegroeid tot het symbool van dit griezelfeest. Wij doen het met 10 soepen. (DB)

Halloween is een oud-Keltisch feest dat oorspronkelijk alleen in de Verenigde Staten werd gevierd, maar de laatste jaren aan (grote) populariteit wint in onze contreien.In de laatste nacht van oktober verkleden kinderen zich in griezelige en mysterieuze figuren. Ze gaan daarbij van deur tot deur en vragen de bewoners om iets lekkers (treat), zoniet zullen ze het huis beheksen en kattenkwaad uithalen (trick). Aan u de keuze. Traditioneel valt het griezelfeestje samen met de pompoenoogst. Een uitgeholde pompoen waarin een gezicht wordt gekerfd en een kaarsje wordt geplaatst, is uitgegroeid tot het symbool van dit griezelfeest. Wij doen het met 10 soepen. (DB)