Controversiële Vogue-cover met Kim Kardashian is een succes

Kim en Kanye geven de critici lik op stuk.

Kim en Kanye geven de critici lik op stuk.

Hoewel veel mensen, waaronder actrice Sarah Michelle Geller, gezegd hadden dat ze hun abonnement op Vogue zouden stopzetten wanneer Kim Kardashian op de cover zou staan, blijkt het aprilnummer een schot in de roos en een groot commercieel succes..

Maandenlang werd er gespeculeerd over een cover-shoot met het koppel, maar Anna Wintour twijfelde sterk om het koppel wel op ‘haar’ cover te zetten, maar uiteindelijk gaf ze toe en dit blijkt nu een goede beslissing geweest te zijn. Zo zouden er al meer dan 400.000 exemplaren verkocht zijn van het aprilnummer. Dat schrijft de New York Post. Om even de vergelijking te maken met andere succesvolle Vogue-covers: het nummer met Beyoncé ging ongeveer 355.000 keer over de toonbank en het magazine met Michelle Obama op de voorgrond verkocht ongeveer 300.000 exemplaren.

Er kwam vanuit verschillende hoeken commentaar op de keuze van Wintour voor Kanye en Kim, zowel op Facebook als Twitter, maar de hoofdredactrice bleef volharden en plukt daar nu de vruchten van. Er waren ook heel wat fans die dachten dat het een aprilgrap was, maar de enige die nu stiekem in haar vuistje lacht is ongetwijfeld Wintour. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content