Controversiële foto van Heleen van Royen met tampon brengt bijna 2000 euro op

© Facebook

Een foto waarop te zien is hoe de Nederlandse schrijfster Heleen van Royen een bebloede tampon uit haar vagina haalt, heeft 1900 euro opgebracht. Dat meldt de NOS.

Een foto waarop te zien is hoe de Nederlandse schrijfster Heleen van Royen een bebloede tampon uit haar vagina haalt, heeft 1900 euro opgebracht. Dat meldt de NOS.

De foto van Heleen van Royen, schrijfster en een zelfverklaarde selfie-kunstenares, bracht op een onlineveiling van Catawiki, die intussen is afgelopen, het meeste op. De expliciete foto werd gekocht door de Eindhovense ondernemer Johan Vlemmix voor 1900 euro. De koper verklaarde op Twitter dat hij een ‘bijzonder plan’ heeft voor de foto.

De tamponfoto was de afgelopen weken het onderwerp van felle discussies. Het beeld werd voor het eerst getoond in een uitzending van ‘De Wereld Draait Door’, als promotie voor een selfie-tentoonstelling van de schrijfster in het Letterkundig Museum. Veel kijkers van het programma reageerden vol afschuw en ongenoegen op dit beeld. Enkele maanden later werd er besloten om de foto te veilen, samen met andere van Royen-memorabilia. Volgens Catwiki waren er ook heel wat positieve reacties op de foto.

De selfies van van Royen werden ook gebundeld in het boek ‘Selfmade’. Het is een verzameling van foto’s van Heleen van Royen die ze van zichzelf nam. Ze gebruikte hiervoor haar gsm, webcam of spiegels om haar stemming vast te leggen. Haar lichaam is het onderwerp, dat soms op seksuele wijze werd vastgelegd. Het boek is ingedeeld in vijf thema’s: licht, liefde, seks, vergankelijkheid en duisternis. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content