Charlene van Monaco is zwanger: alle plooien gladgestreken?

© Reuters

Heuglijk nieuws uit Monaco: zo is Charlene Wittstock in verwachting van haar eerste kindje. Met dit nieuwtje worden de geruchten over huwelijksproblemen meteen de kop ingedrukt. Maar is het werkelijk plots allemaal ‘rozengeur en maneschijn’ in de gangen van het koninklijk paleis in Monaco?

Heuglijk nieuws uit Monaco: zo is Charlene Wittstock in verwachting van haar eerste kindje. Met dit nieuwtje worden de geruchten over huwelijksproblemen meteen de kop ingedrukt. Maar is het werkelijk plots allemaal ‘rozengeur en maneschijn’ in de gangen van het koninklijk paleis in Monaco?

De 36-jarige Zuid-Afrikaanse Charlene Wittstock, vrouw van vorst Albert II (56) van Monaco, is in verwachting. Dat heeft het Paleis zelf bekendgemaakt. De monegasken mogen zich in de handen wrijven: zo komt er tegen het einde van dit jaar een troonopvolger in de kleine, vorstelijke staat. Het heeft een tijdje geduurd, maar drie weken voor de derde huwelijksverjaardag mag ze dan toch het blijde nieuws brengen.

Buitenechtelijke kinderen

Het kindje, dat eind dit jaar zal geboren worden, is de eerste spruit voor Charlene. Albert heeft wel al kinderen. Zo heeft hij een dochter, Jazmin Grace Grimaldi, en een zoon, Eric Alexandre Coste. Beide kinderen zijn buitenechtelijk en worden niet door het Hof in Monaco erkend.

Alle plooien gladgestreken?

De negatieve geruchten over hun huwelijk van Charlene en Albert, die sinds het begin van hun relatie al de kop opstaken, worden even aan de kant gezet en er is enkel nog maar aandacht voor het heuglijke nieuws van de zwangerschap. Hiermee lijkt er dan toch een einde te zijn gekomen aan de perikelen en schandalen rondom het huwelijk van Charlene en Albert. Of is dit maar schijn?

De geruchten over moeilijkheden in hun relatie zijn toegenomen nadat het koppel in 2011 in het huwelijksbootje stapte. Zo zou Charlene van plan geweest zijn om de dag voor het huwelijk ’te vluchten’ uit Monaco naar Parijs, dat schreef althans de Franse pers. En het zou niet bij die ene keer gebleven zijn. Zo zou de prinses in totaal drie pogingen ondernomen hebben om uit Monaco te vertrekken voor haar huwelijk met Albert.

Daarnaast zou Charlene, volgens onder meer de Britse krant The Guardian, heel wat moeite hebben gehad om zich aan te passen aan het hof in Monaco. Een openbaar leven, zoals dat van een prinses, is niets voor haar en toch heeft ze zichzelf in die rol moeten duwen. Een andere crisis in het huwelijk van Charlene en Albert kwam er nadat werd bekendgemaakt dat Albert twee buitenechtelijke kinderen had. Dat nieuws zou het huwelijk op de grondvesten hebben doen daveren.

Hoewel de roddels na het huwelijk toenamen in proportie, lijkt Charlene toch steeds meer gegroeid in haar rol als prinses. Zo zet ze zich in voor verschillende welzijnsprojecten en heeft ze haar eigen stichting opgericht waarmee ze zich inzet om water veiliger te maken. Haar werk gaat ook niet onopgemerkt voorbij. Zo kreeg ze vorige maand nog een award uit handen van Reese Witherspoon voor haar goed werk voor kinderen.

Hoewel het huwelijk van Charlene en Albert al veel ‘ups en downs’ heeft gekend, wordt de komst van de baby toch beschouwd als een nieuw begin. Een schone lei dat het verleden in één keer wegwist. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content