Cara Delevingne schrijft essay: ‘Ik wilde te graag de goedkeuring van anderen toen ik model was’

Cara Delevingne © -

In een kort, maar krachtig essay beschrijft Cara Delevingne waarom ze de catwalk niet meer betreedt. ‘Natuurlijk was ik trots op mijn verwezenlijkingen, maar ik was niet oprecht gelukkig.’

Cara Delevingne pende een essay voor Motto van Time Magazine. Daarin vertelt ze over haar beslissing om het modellenbestaan de rug toe te keren.

‘Het duurde een tijdje vooraleer ik stabiliteit vond in de mode-industrie. Ik werkte hard om geaccepteerd te worden, maar ik merkte dat ik mezelf al snel overgaf aan het proces van verlangen naar goedkeuring. Ik wilde validering van iedereen. Dat resulteerde erin dat ik vergat om na te denken over gelukkig zijn en wat het betekende om succes te hebben. Ik denk dat dit gelinkt was met een diep verlangen om leuk gevonden te worden’, schrijft het voormalige model in haar essay.

Je werk is niet het belangrijkste in de wereld

‘Na een tijdje realiseerde ik me dat werken en de goedkeuring krijgen van anderen niet het belangrijkst is. Ja, je carrière is belangrijk, maar niet hét belangrijkste. Natuurlijk was ik trots op mijn verwezenlijkingen, maar ik was niet oprecht gelukkig.’

Leer jezelf graag zien

Het was tijd om stil te staan en na te denken over haar dromen en toekomstwensen. ‘Het proces ging niet over één nacht ijs, maar het was van levensbelang om mijn integriteit te bewaren.’ De actrice besluit dat ze nog veel te leren heeft, maar dat ze gerealiseerd heeft dat ze zich niet constant schuldig moet voelen. ‘Het maakt niets uit hoeveel mensen van jou en je werk houden als je jezelf niet graag ziet.’ (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content