‘Cara Delevingne is zoals Charlie Chaplin’ (Karl Lagerfeld)

Karl Lagerfeld heeft zijn favoriete model vergeleken met Charlie Chaplin, een van de meest iconische komieken aller tijden.

Karl Lagerfeld heeft zijn favoriete model vergeleken met Charlie Chaplin, een van de meest iconische komieken aller tijden.

‘Ze is een personage. Ze is de Charlie Chaplin van de modewereld,’ zei Karl Lagerfeld over het 21-jarige model Cara Delevingne in een interview met The Sunday Times. ‘Ze is geniaal, zoals een personage uit een stille film. Ik kan me haar beter voorstellen in een stomme film dan in een gesproken prent omdat ze haar bewegingen extra accentueert,’ aldus de beroemde modeontwerper over het it-model.

Verder maakt hij de vergelijking met Kate Moss: ‘Meisjes bewonderen haar zoals ze Kate Moss vroeger bewonderden. Ze willen allemaal zo vrij zijn als zij,’ vertelde de ontwerper in het interview met The Sunday Times. Ook over Moss zelf uitte Karl lovende woorden. ‘Ze is de vrije vogel van onze tijdsgeest,’ aldus Kaiser Karl.

En daar stopte zijn complimentenrondje niet. Ook Victoria Beckham werd geprezen (‘Ze ziet er misschien koel uit, maar ze is eigenlijk heel vrolijk’). En natuurlijk werd zijn geliefde kat Choupette niet vergeten (‘Ze heeft onberispelijke manieren’). Zelfs de Britse koningin ontving een dosis vleiende uitspraken: ‘Niemand doet haar job beter dan zij. Ze is nooit belachelijk en altijd feilloos. Voor deze job, in onze samenleving, is ze perfect. Het is ook haar taak niet om een mode-icoon te zijn die de mode verandert,’ vertelde Karl vol lof.

De rol van fashion icon is volgens de ontwerper wel weggelegd voor hertogin van Cambridge. ‘Kate is chic op een klassieke manier,’ zei hij over Kate Middleton. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content