Cameron Diaz over uitwerpselen, schaamhaar en borsten

© DR

Cameron Diaz bundelde haar ideeën over een gezonde geest in een gezond lichaam in een boek. ‘The Body Book’ vertelt ons over lichaamsbeweging en voeding, maar snijdt ook minder gebruikelijke onderwerpen aan zoals uitwerpselen, schaamhaar en borsten.

Cameron Diaz bundelde haar ideeën over een gezonde geest in een gezond lichaam in een boek. ‘The Body Book’ vertelt ons over lichaamsbeweging en voeding, maar snijdt ook minder gebruikelijke onderwerpen aan zoals uitwerpselen, schaamhaar en borsten.

De 41-jarige actrice vertrouwt ons toe wat ze in de loop van haar carrière geleerd heeft over gezonde voeding, beweging en de relatie tussen het lichaam en de ziel. Met haar boek wil ze vrouwen helpen om in het reine te komen met hun lichaam.

‘Noem jonge meisjes niet mooi’

Zo waarschuwt de ster voor de manier waarop de maatschappij omgaat met jonge meisjes. ‘Ik wil hen laten weten dat mooi zijn of genoemd worden niet het belangrijkste is in het leven,’ aldus Diaz. In plaats van meteen te kirren ‘o wat ben je mooi/schattig’ tijdens een gesprek met een jong meisje wil de actrice mensen aanzetten tot het stellen van vragen aan de kinderen. Door het stellen van vragen, toon je immers dat je geïnteresseerd bent in hun persoonlijkheid en niet enkel tegen hen praat omdat ze er leuk uitzien.

Ook hoopt de ster dat vrouwen elkaar op een gracieuze manier oud laten worden, zonder constant kritiek te uiten.

‘Laat je vagina volledig aangekleed, dames’

Maar de meest opvallende wijsheden in The Body Book draaien om uitwerpselen, schaamhaar en borsten.

‘Schaamhaar dient als een gordijn dat zorgt voor een beetje mysterie voor degene die je aantrekkelijkheid achternazit. En laat ons eerlijk zijn, je labia majora is niet immuun tegen de zwaartekracht. Wil je echt een haarloze vagina voor de rest van je leven? Het is een persoonlijke beslissing, maar overweeg op z’n minst om je vagina volledig aangekleed te laten,’ schrijft de actrice in haar handboek. Deze paragrafen over de perikelen van permanente ontharing lokten inmiddels al heel wat reacties uit, niet allemaal even positief.

In een interview met de Britse Metro licht ze haar uitspraken toe. ‘Ik heb niet gezegd wat ik prefereer, ik stel gewoon vast dat schaamhaar een doel heeft. Je kan ermee doen wat je wil voor mijn part: je kan het iedere dag epileren of het in een bonsai laten groeien, mij niet gelaten,’ aldus Diaz.

Verder snijdt ze ook nog onderwerpen aan zoals het bestuderen van je uitwerpselen om te achterhalen in welke gezondheidstoestand je verkeert en geeft de actrice een biologische uiteenzetting van borsten.

Wie benieuwd is geworden, kan ‘The Body Book’ in huis halen en zich verdiepen in de talloze tips & tricks van de blonde Hollywoodster. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content