Burger King schrapt racistische reclame met Mary J. Blige

© Reuters

Mary J. Blige zou in de spot vooroordelen over Afro-Amerikanen bevestigen.

De Amerikaanse fastfoodketen Burger King laat een reclame met zangeres Mary J. Blige niet langer uitzenden. Blige, die zelf Afro-Amerikaans is, zou in de spot vooroordelen over Afro-Amerikanen bevestigen.

In de reclame zingt de zangeres over de ‘fantastische’ ingrediënten van de nieuwe crispy chicken snack wrap. Volgens critici bevestigt de reclame het vooroordeel dat zwarte Amerikanen alleen maar van gebraden kip houden.

Kritisch

Burger King, waarvan zopas bekend raakte dat het een van de komende jaren naar België komt, heeft besloten de spot niet langer uit te zenden. Ook heeft de fastfoodketen excuses aangeboden aan de kijkers, aan Blige en aan haar fans.

Blige laat weten dat zij snapt dat er kritisch is gereageerd op de reclame, maar zegt dat zij geen vooroordelen wilde bevestigen. Ze zou ook geen toestemming hebben gegeven voor het uitzenden van de reclame in deze versie.

Volgens Burger King was het spotje nog niet af en het bedrijf hoopt snel met een complete versie te komen. Naast Blige maken ook presentator Jay Leno en actrice Salma Hayek reclame voor de wrap. (Elsevier/EH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content