Bruce Jenner als vrouw op cover Vanity Fair

Bruce Jenner © /

Het Amerikaanse tijdschrift Vanity Fair heeft een wel heel bijzonder covermodel gestrikt. Niemand minder dan Bruce Jenner zal het glossy papier gebruiken om zijn ware vrouwelijke identiteit aan de wereld tonen.

In zijn interview met Diane Sawyer liet Bruce Jenner optekenen dat hij zich identificeert als vrouw maar voorlopig nog steeds mannelijke voornaamwoorden voor zichzelf wil gebruiken. Knack Weekend respecteert deze wens.

Bruce Jenner maakte in april bekend dat hij zich altijd al gevangen voelde in zijn mannenlichaam en er alles aan zal doen om voortaan zijn ware genderidentiteit te omarmen. “For all intents and purposes, I am a woman”, zei hij in het veelbekeken interview met Diane Sawyer.

Jenner laat er in ieder geval geen gras over groeien: als we de geruchtenmolen mogen geloven zal hij namelijk verschijnen op de cover van Vanity Fair. Dit is niet de eerste magazinecover voor de gewezen Olympisch atleet, maar wél de eerste keer dat hij zich als vrouw aan de wereld zal tonen. Niemand minder dan Annie Leibovitz zal de fotografie voor haar rekening nemen, al is het nog niet bekend wie de styling zal doen – geen onbelangrijk detail. Het begeleidende artikel in het Amerikaanse magazine is ook het eerste interview met Bruce sinds zijn geslachtsoperatie.

Bruce Jenner werkt momenteel aan een achtdelige docureeks die op 26 juli voor het eerst te zien zal zijn op E!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content