Britse pers en bevolking ontroerd door nieuwe prinses

Kate en William stellen hun nieuwe spruit voor aan het St Mary's hospitaal in Londen. © REUTERS

Kate en William hebben hun dochtertje voorgesteld aan de wereld. Vrijwel alle kranten zetten de kleine spruit op de voorpagina en de bevolking speculeert druk over de naam.

Onder luid applaus troonde prins William zaterdag zijn zoon George mee naar het ziekenhuis in Londen waar zijn echtgenote Kate enkele uren eerder beviel van een dochter. “Ik ben zeer gelukkig”, zo verklaarde William aan de honderden journalisten die voor de Lindo-vleugel van het St. Mary’s Hospital kampeerden.

Schildersezel en militaire parade

Zoals de traditie het voorschrijft, is de geboorte van het prinsesje zaterdagmiddag aangekondigd op een met goud omrandde schildersezel die door butlers aan de hekken van Buckingham Palace werd geplaatst. Koningin Elisabeth, die voor de vijfde keer overgrootmoeder werd, ging op een militaire parade in het noorden van Engeland in het roze gekleed, een knipoog naar het geslacht van de baby, zo meent de gespecialiseerde pers te weten. Haar zoon Charles had zijn voorkeur voor een meisje nooit verborgen en was dan ook “totaal verrukt” met de geboorte van zijn kleindochter.

Vierde in lijn

Het dochtertje van Kate is de vierde in lijn voor de troonopvolging, na prins Charles, prins William en prins George. De geboorte dompelde het koningsgezinde deel van het eiland in vreugde. Op de Londense toren van British Telecom stond “It’s a girl” te lezen en de bemanning van het fregat HMS Lancaster vormden met hun opstelling op het dek van hun schip het woord SISTER. De toppolitici, op campagne met het oog op de verkiezingen van volgende week, maakten via de sociale media hun felicitaties over.

Britse pers en bevolking ontroerd door nieuwe prinses
© REUTERS

Ook prins George krijgt aandacht. De kleine prins vertederde iedereen met zijn professionele, maar verlegen ‘Royal Wave’. Vanaf nu zal hij de spotlight moeten delen met zijn kleine zusje.

Dolenthousiaste pers

De Britse pers reageert zondag bijzonder enthousiast op de geboorte van het dochtertje van prins William en zijn vrouw Kate. De baby prijkt in het groot op de voorpagina’s van de kranten. Heel wat kranten hebben ook een extra bijlage met foto’s van de trotse ouders en kersverse grote broer George. Enkel The Independent zet de baby niet op de voorpagina en geeft de voorkeur aan de verkiezingen in Groot-Brittannië op 7 mei.

“Een zus voor George!”, is de kop van The Sunday Telegraph, met een paginagrote foto van het prinsesje in de armen van haar moeder. Een bijna identieke foto siert de voorpagina van de Sunday Times, die het heeft over “De nieuwe prinses van het volk”, een verwijzing naar Diana, de overleden moeder van prins William.

Tabloïd The Sun en zijn rivaal Sunday Mirror kozen voor een grote foto van het gezicht van de baby. The Mail on Sunday pakt uit met een plaatje van Kate en de baby en kopt “Het wachten loonde de moeite, Kate!”.

“Het land is dol op de prinses”, aldus de Daily Star. In zijn editoriaal schrijft de Sunday Times schrijft “Het is de mode, en het is moeilijk te weerstaan om de draak te steken met het circus rond de geboorte van de koninklijke baby”, verwijzend naar de monarchisten die al enkele dagen kamperen voor het ziekenhuis waar Kate is bevallen. Deze geboorte “herinnert ons aan de zaken die echt belangrijk zijn in het leven”, aldus nog de Sunday Telegraph.

(Belga/LP)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content