Brits model Daisy Lowe schrijft kookboek met gezonde desserts

© Reuters

De 25-jarige Daisy Lowe brengt in juli een kookboek op de markt waarin ze recepten van heerlijke én gezonde zoetigheden uit de doeken doet.

De 25-jarige Daisy Lowe brengt in juli een kookboek op de markt waarin ze recepten van heerlijke én gezonde zoetigheden uit de doeken doet.

Goed nieuws voor zoetebekken die geen overdosis suiker willen binnenkrijgen. Brits model Daisy Lowe schrijft een handig kookboek waarmee je je verlangen naar zoetigheden kan inlossen zonder te moeten inboeten aan gezondheid. De zestig recepten in haar kookboek bieden natuurlijke alternatieven voor artificiële suikers.

Haar boek kreeg de toepasselijke naam ‘Sweetness & Light’ en is vanaf 3 juli te koop.

Zonder schuldgevoel

‘Sweetness & Light is het resultaat van mijn zoektocht naar het maken van overheerlijke s desserts waar ik me niet schuldig over hoef te voelen. Ik wilde recepten creëren waar je van kan genieten zonder je lichaam schade te berokkenen. Je zal er recepten vinden voor zelfs de grootste zoetekauw. Veel ervan zijn gluten-, zuivel- en suikervrij, sommige zijn veganistisch en andere rauw,’ aldus het kokkerellende model.

Verder geeft Lowe als raad mee dat je moet koken met liefde en je jezelf niet moet straffen door je favoriete zoetigheden te schrappen uit je dagelijkse leven.

Afkicken van suiker

Het boek werd opgedeeld in zeven hoofdstukken, waaronder ‘Make You Feel Great Cakes’, ‘Skinny Puddings’ en ‘Scream For Ice Cream’.

‘Ik had nooit gedacht dat het mogelijk zou zijn om af te kicken van suiker tot ik verhuisde naar New York,’ vertelt het model. ‘Daar leerde ik natuurlijke producten kennen die je verlangen naar zoetigheid inlossen zonder je lichaam te beschadigen. Ik heb recent ook ontdekt dat ik een tarwe- en zuivelintolerantie heb. Sommige vervangproducten voor tarwe, zuivel en suiker zullen nieuw zijn voor mijn lezers, maar je kan ze gemakkelijk vinden in natuurvoedingswinkels en online,’ vertelde Daisy over de alternatieve ingrediënten in haar kookboek.

Ze belooft bovendien dat je je gezonder, energieker en meer uitgerust zal voelen dankzij haar recepten. ‘Ik voed mezelf in plaats van me uit te hongeren of mezelf lekkere en zoete dingen te ontzeggen,’ aldus Daisy Lowe. Uitkijken naar juli dus om zelf aan de slag te gaan met de recepten uit ‘Sweetness & Light’. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content