Het plein en de tuinen van deSingel zullen op zaterdag 23 april overspoeld worden door allerlei artistieke of maatschappelijke projecten die pleiten voor meer groen in de stad. Daar zorgen de creatieve foodconcepten LesOdettes en Labeur Local en deSingel met graagte voor. BOTANIK stelt verschillende innovatieve ideeën die meer groen in een stedelijke omgeving promoten in de schijnwerpers, of het nu gaat over kleinschalige acties op je vensterbank of de algemene stadsontwikkeling.

De eerste editie van het festival draagt de ondertitel 'Green Guerilla' en pleit voor een speelse, plantaardige anarchie in de stad waarbij mosgrafitti, het verspreiden van eetbaar tegelonkruid en wildzaaien allemaal toegelaten zijn.

Workshops, inspiratie en lekker eten

Behalve rondhangen op een grote plantenmarkt waar je zaden, kruiden en potten kan kopen bij kleinschalige groene bedrijven, zal je op BOTANIK je ook verschillende workshops kunnen volgen. Die gaan van koken met onkruid uit de stad, over het maken van zaadgranaten tot leren enten. Het volledige overzicht en informatie over inschrijven (sterk aanbevolen!) vind je hier.

Je zal je op dezelfde dag ook kunnen laten inspireren door verschillende gastsprekers en als je alles even wil laten bezinken, zal je terecht kunnen in de gezellige Jardin Botanique. Daar zullen verschillende Antwerpse foodies klaarstaan om je van heerlijke en duurzame voeding en drankjes te voorzien. Achteraf kan je nog aanschuiven voor een botanisch diner in een Oosters tintje. (EK)

Het plein en de tuinen van deSingel zullen op zaterdag 23 april overspoeld worden door allerlei artistieke of maatschappelijke projecten die pleiten voor meer groen in de stad. Daar zorgen de creatieve foodconcepten LesOdettes en Labeur Local en deSingel met graagte voor. BOTANIK stelt verschillende innovatieve ideeën die meer groen in een stedelijke omgeving promoten in de schijnwerpers, of het nu gaat over kleinschalige acties op je vensterbank of de algemene stadsontwikkeling. De eerste editie van het festival draagt de ondertitel 'Green Guerilla' en pleit voor een speelse, plantaardige anarchie in de stad waarbij mosgrafitti, het verspreiden van eetbaar tegelonkruid en wildzaaien allemaal toegelaten zijn. Behalve rondhangen op een grote plantenmarkt waar je zaden, kruiden en potten kan kopen bij kleinschalige groene bedrijven, zal je op BOTANIK je ook verschillende workshops kunnen volgen. Die gaan van koken met onkruid uit de stad, over het maken van zaadgranaten tot leren enten. Het volledige overzicht en informatie over inschrijven (sterk aanbevolen!) vind je hier. Je zal je op dezelfde dag ook kunnen laten inspireren door verschillende gastsprekers en als je alles even wil laten bezinken, zal je terecht kunnen in de gezellige Jardin Botanique. Daar zullen verschillende Antwerpse foodies klaarstaan om je van heerlijke en duurzame voeding en drankjes te voorzien. Achteraf kan je nog aanschuiven voor een botanisch diner in een Oosters tintje. (EK)