Blogster Tavi Gevinson maakt filmdebuut

© Reuters

Het wunderkind Tavi Gevinson mag alweer iets van haar lijstje schrappen. Het tienerstijlicoon maakt haar acteerdebuut in de film Enough Said waar ze tegenover niemand minder dan Julia Louis-Dreyfus en wijlen James Gandolfini speelt. Alsof we nog niet jaloers genoeg waren op Tavi.

Het wunderkind Tavi Gevinson mag alweer iets van haar lijstje schrappen. Het tienerstijlicoon maakt haar acteerdebuut in de film Enough Said waar ze tegenover niemand minder dan Julia Louis-Dreyfus en wijlen James Gandolfini speelt. Alsof we nog niet jaloers genoeg waren op Tavi.

Nog maar zeventien is de modeblogster, maar ze heeft al heel wat op haar palmares staan. Als Lena Dunham de voice of her generation is, dan is Tavi Gevinson dat van de hare. Menig tiener droomt van een carrière zoals die van Tavi, en dat terwijl ze even oud zijn als hun idool. Lady Gaga noemde de blogster al ‘de toekomst van de journalistiek.’ Een mooi compliment als je het ons vraagt.

Op haar elfde begon Tavi haar modeblog Style Rookie die een miljoen hits per maand mocht ontvangen. Vanaf dan gaat het hard voor het jonge blogwonder. Op haar dertiende nestelt ze zich front row op de New York Fashion Week in allerlei excentrieke outfits en op haar vijftiende start ze het online tienermagazine Rookie Magazine waar onderwerpen zoals mode, beauty, jongens, idolen, feminisme, boeken, films, televisieseries en muziek aan bod komen. Een typisch meidenblad zegt u? Think again want zowel de lay-out, de onderwerpen en de illustraties zijn stuk voor stuk origineel.

Naast haar schrijf- en redactietalent heeft Tavi ook haar zangtalent al tentoon gespreid. Haar versie van Heart of Gold gaat door merg en been. En alsof dat – naast haar middelbare schoolcarrière – nog niet genoeg is, acteert ze nu ook in de romantische komedie Enough Said. Tavi leende al eerder haar stem aan de geanimeerde kortfilm Cadaver en speelde in de kortfilm First Bass, maar dit project is haar acteerdebuut in een Hollywood langspeelfilm.

Enough Said werd geschreven en geregisseerd door Nicole Holofcenter. De hoofdrollen worden vertolkt door de getalenteerde Julia Louis-Dreyfus en James Gandolfini. Deze film is meteen een van de laatste projecten van de recent overleden Gandolfini. Enough Said vertelt het verhaal van Eva en Albert, twee vrijgezelle ouders die elkaar op een feestje ontmoeten en al snel gevoelens voor elkaar beginnen te koesteren. Gevinson speelt de rol van Chloe, de beste vriendin van Evas dochter, die constant bij Evas huis rondhangt op zoek naar moederlijk advies. We zijn benieuwd hoe de Style Rookie het ervan af brengt in Hollywood, maar als we mogen afgaan op al haar voorgaande projecten zal het een waar succes worden. (LP)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content