Blogster Tavi Gevinson krijgt filmrol

© Getty

Alsof ze ons nog niet genoeg hyperventilatieaanvallen en minderwaardigheidscomplexen bezorgt heeft Tavi Gevinson besloten haar nu al indrukwekkende CV uit te breiden met een acteercarriere.

Alsof ze ons nog niet genoeg minderwaardigheidscomplexen bezorgde, heeft Tavi Gevinson besloten haar nu al indrukwekkende CV uit te breiden met een acteercarriere. Het 17-jarig blogfenomeen zal een rol vertolken in de nieuwste film van Nicole Holofcenter die in 2013 op het scherm te zien zal zijn.

Toen ze op 13-jarige leeftijd bekend werd met haar blog The Style Rookie verwerd de naam Tavi Gevinson, al dan niet uitgesproken tussen jaloers opeengeklemde kaken, een begrip in de modewereld. Hoewel ze in het begin nog heel wat woede opwekte omdat ze als Meisje Met Enorme Hoofddeksels andere defilégangers het zicht ontnam, werd al gauw duidelijk dat deze kleine Amerikaanse met unieke kledingstijl haar plaatsje op de modeweken verdiende. Haar vlotte pen en schrandere opmerkingen leverde haar verschillende interviews en fotoshoots op, maar de tiener ging nooit naast haar schoenen lopen. Sterker nog: ze begon harder te werken en lanceerde een nieuwe site, Rookie Mag, waar zij de leiding over verschillende andere (oudere) journalisten heeft. Oh, en daarnaast werkt ze ook nog eens gewoon haar middelbare school af.

Met een vanzelfsprekendheid die haar aangeboren lijkt bewijst Gevinson dat ze ieder onderdeel van het creatieve spectrum beheerst. Naast een overduidelijk talent voor schrijven deden haar heldere zangstem, aarzelend gitaargepingel, uitstekende tekenpen en een ontluikende interesse in acteren de tiener, net als bloggers Leandra Medine en BryanBoy, een talentenbureau benaderen dat haar carrière en imago mee zou bewaken.

Nadat ze eerder al kleine rollen vervulde in kortfilms, animatievideos en muziekclips krijgt de 17-jarige Gevinson nu haar eerste échte rol aangeboden in een film van Nicole Holofcener waarin ondermeer ook James ‘Soprano’ Gandolfini en Julia Louis-Dreyfus zullen meespelen. De titel en exacte releasedatum van de film zijn nog niet geweten, maar we zijn er zeker van dat Gevinson ook deze taak weer uitstekend -en vooral ontzettend op z’n Tavi’s- zal vervullen.

Haar principes, eerlijkheid en unieke persoonlijkheid maken van Gevinson zowat het enige meisje dat erin slaagt in alles te excelleren zonder de haatgevoelens van de rest van het vrouwelijke geslacht op haar nek te halen. Want hoewel de zeventienjarige een kattencouturecollectie en een biografie verwijderd is van het vervolledigen van onze bucketlist kunnen wij niet anders dan voor haar supporteren. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content