Beth Ditto plant kledinglijn voor kinderen met overgewicht

© Reuters

De frontvrouw van Gossip wil kledij ontwerpen zoals Ikea meubels ontwerpt: goedkoop, betaalbaar, basic en op ethische wijze geproduceerd.

Beth Ditto, de voluptueuze frontvrouw van de rockband Gossip, wil een kledinglijn ontwerpen voor kinderen met overgewicht.
“Ik wil kledij maken zoals IKEA meubelen ontwerpt. Goedkoop, betaalbaar, basic, maar ook op ethische wijze geproduceerd”, legde Beth Ditto uit. De zangeres ontwierp in 2009 al een collectie voor de Britse kledingketen Evans. “Dat was heel leuk, maar de dingen die ik graag wilde ontwerpen, konden niet op tijd klaar geraken. De collectie werd bovendien geproduceerd in India en dat conflicteerde met mijn eigen waarden. Ik wil een eigen lijn ontwerpen die op ethische wijze geproduceerd wordt en waarmee ik kan doen wat ik zelf wil.”

Kledij voor jongeren met verschillende lichaamsvormen Beth Ditto is altijd heel trots geweest op haar gezette figuur. Onlangs nog haalde ze uit naar modeontwerper Karl Lagerfeld die haar Britse collegazangeres Adele te dik had genoemd. Ze wil dan ook dat haar kledij zal passen bij verschillende lichaamstypes. “Ik wil een ‘buy the outfit’ knop toevoegen aan de website. Ook wil ik tonen hoe de outfits eruit zien als ze gedragen worden door jongeren met verschillende lichaamstypes, zelfs jongens en manwijven.”

Spijtig genoeg heeft de Britse zangeres voorlopig te weinig tijd voor het uitgebreide concept. “Ik zou iemand moeten vinden die met mij kan samenwerken, maar ik wil de volledige controle hebben over dit project, net zoals over alle projecten voor Gossip“. (JK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content