Betekent deze technologie het einde van de topmodellen?

© Reuters

Hologrammen die als levensechte modellen over de catwalk struinen. Is dit de toekomst?

Hologrammen die als levensechte modellen over de catwalk struinen. Is dit de toekomst?Labels betalen miljoenen euro’s om sterren als Gisele Bündchen, Rosie Huntington-Whiteley en Cara Delevingne aan zich te binden. Volgens het wetenschappelijke magazine Science Daily kan de technologie van hologrammen hier voor een ommekeer zorgen.

Deze technologie, waarbij het lichaam met heel wat scanners gescreend wordt, werd aanvankelijk ontworpen om bij balletdansers de bewegingen vast te leggen, zodat ze nadien konden geanalyseerd en gecorrigeerd worden. ‘Maar de technieken die aangewend worden om die avatars te creëren, kunnen ook gebruikt worden in andere sectoren zoals sport en mode’, klinkt het.

Het lijkt ons eigenlijk een beetje absurd dat labels de echte modellen zouden inruilen, omdat die telkens dat beetje extra geven aan een merk of aan een ‘musthave’ item. Wel zou het volgens Vogue interessant kunnen zijn om aan de hand van hologrammen een universeel model te ontwikkelen waarop de kledingmaten van alle labels gebaseerd worden. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content