Benedict Cumberbatch is verloofd

© Reuters

En de Britse acteur houdt van tradities. Zo vloog hij naar Edinburgh om daar aan de ouders van zijn vriendin, Sophie Hunter, haar hand te gaan vragen.

En de Britse acteur houdt van tradities. Zo vloog hij naar Edinburgh om daar aan de ouders van zijn vriendin, Sophie Hunter, haar hand te gaan vragen.

Benedict Cumberbatch (38) is van ’t straat, ongetwijfeld tot groot verdriet van zijn vrouwelijke fans. Hij heeft zich verloofd met zijn vriendin Sophie Hunter (36) met wie hij sinds juni van dit jaar samen is. En het nieuws is niet zomaar uit de lucht geplukt, maar werd intussen al bevestigd door de woordvoerder van Cumberbatch aan de MailOnline.

Romantiek ten top

Het aanzoek moet ongetwijfeld heel romantisch geweest zijn. Maar voor hij door de knieën ging, is hij langs de moeder van Sophie gegaan om officieel haar hand te vragen. Toen Sophie Hunter nog een kind was gingen haar ouders uit elkaar en sindsdien heeft ze vooral een goede band met haar moeder Katharine. Het leek voor Benedict de meest logische keuze om aan de moeder de hand van de dochter te gaan vragen. Maar ook om het nieuws van de verloving wereldkundig te maken, bedacht Benedict iets uniek. Zo plaatste hij een korte aankondiging in de ‘huwelijkssectie’ van de krant ‘The Times’. Iets waar je in eerste instantie misschien zou over lezen, maar wie goed keek zag de aankondiging van hun huwelijk staan tussen de verschillende andere nieuwtjes.

Liever anoniem

Het huwelijk van Cumberbatch en Hunter komt voor heel wat mensen als een complete verrassing. Vooral omdat het koppel pas samen is sinds juni van dit jaar. Toch kennen Benedict en Sophie elkaar al van in 2009, toen ze samen op de planken stonden. Het duurde toch een hele tijd alvorens ze een koppel werden. Sinds ze een koppel zijn, zijn ze ook zelden of nooit samen in het openbaar gezien. Amper één keer, op Roland Garros, werden ze samen gefotografeerd. Het is vooral Sophie die op haar anonimiteit staat en niet in de kijker wil lopen met haar relatie.

Wanneer het huwelijk zal plaatsvinden is (nog) niet bekend.

(LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content