‘Ben ik verslaafd geworden?’ Week 4 van #BetterbodyBetterlife15

Ilja doet zelfs op vakantie mee aan de squat challenge © IDW

De vierde week van het programma Better Body Better Life gaat door in de Malediven. Gewapend met een rekker, tonnen motivatie en een waterval van tips, traint Ilja gewoon door op vakantie. “Ben ik verslaafd geworden?”

Samen met haar personal coach Domien Van Rompaey is Ilja De Weerdt, styliste en mama van Amory en Léon, acht weken lang het proefkonijn van een extreme persoonlijke coaching, ‘Better Body, Better Life‘. Het doel? Fit worden én blijven. Iedere maandag deelt ze haar dagboek op Knackweekend. Op haar persoonlijke Instagram en Facebook kan je haar proces op de voet volgen.

Maandag

“De hele dag loop ik heen en weer om de valiezen klaar te maken, het huis op te ruimen en de organisatie rond onze kids rond te krijgen. Want ja, mijn lieve man heeft voor onze tiende huwelijksverjaardag een verrassingstrip naar de Malediven in petto!

'Ben ik verslaafd geworden?' Week 4 van #BetterbodyBetterlife15
© IDW

Omdat ik vandaag geen seconde stil sta, beschouw ik mijn dag als een workout. Lopen, squats (bij het opnemen van spullen) en het heffen van alles en nog wat vormen de rode draad. Dankzij de functionele oefeningen die ik ken van mijn sessies bij M4teria in Antwerpen gaat dat goed.”

“Ook vandaag heb ik de hele dag gezond gegeten. Ik start met een Golden Shake van Rainpharma met verse aardbei en banaan, gevolgd door een magere yoghurt met granola van Floom en verse papaja. Yummy! ’s Middags eet ik een eitje met gerookte kalkoen en groene boontjes, ’s avonds een grote gemengde salade met lente-ui, tomaatjes, koriander, peterselie & tonijn uit blik. En dan is het tijd om te vertrekken. We geven onze jongens een stevige knuffel en zijn klaar voor de nachtvlucht. Holiday, here we come! En weet je wat? Voor de eerste keer zit er sportkledij in mijn koffer, net zoals gezonde snacks voor onderweg.”

 Ilja's koffer met de healthy goodies van All good, Floom, Rainpharma en La Favo. En haar bikini's natuurlijk!
Ilja’s koffer met de healthy goodies van All good, Floom, Rainpharma en La Favo. En haar bikini’s natuurlijk!© IDW

Dinsdag

'Ben ik verslaafd geworden?' Week 4 van #BetterbodyBetterlife15
© IDW

“Hoera, mijn grote jongen wordt 6! Het is het eerste waaraan ik denk als ik mijn ogen open, op weg naar onze eerste bestemming: Abu Dhabi. De vlucht viel goed mee, enkel gezond eten is een grote uitdaging op een vliegtuig. ‘Had ik mijn snacks maar in mijn handbagage meegenomen’, dacht ik. Gelukkig ligt er altijd fruit bij elke maaltijd. Als beweging deed ik squats op het toilet en een grote stretching in het gangpad. Keep on moving girl!”.

'Ben ik verslaafd geworden?' Week 4 van #BetterbodyBetterlife15
© IDW

“Eens aangekomen op het paradijselijke landschap van de Malediven – en meer bepaald het resort One & Only Reethi Rah – train ik na het uitpakken in de tuin met mijn rekker en de oefeningen van mijn persoonlijke coach Domien. Mijn benen, bovenrug en schouders zetten de vakantie fit in. Tijdens het avondeten in het mediterrane restaurant, hoef ik dankzij het Clean & Lean-programma geen vreemde vragen aan de chef en het personeel te stellen. Alle gerechten met een bolletje zijn gezond! Ook aan de ontbijttafel en de andere restaurants maken de bolletjes mij wegwijs. En het is allemaal superlekker en supervers. Ik bestel de gegrilde pompoen met kokosnoot en de tonijn gegrild op een blok Himalaya Zout.”

Woensdag

“We worden wakker om 11u en missen de belangrijkste maaltijd van de dag. Dan maar naar de beachclub voor een lichte lunch! Ik bestel een grote salade met gegrilde inktvis. Eens terug in onze strandvilla ontdekken we twee mooie zwarte fietsen, heerlijk om het eiland mee te verkennen, van bosjes naar fijn zeezand. Na een bezoek aan de spa, houden we halt bij de gym.

'Ben ik verslaafd geworden?' Week 4 van #BetterbodyBetterlife15
© IDW

Veel excuses om mijn trainingen te skippen heb ik deze vakantie niet, want de zaal is supergroot en het materiaal professioneel. Bovendien is er buiten een parcours. Fun! Het begint meteen te kriebelen en we maken kennis met personal trainer Lindley. Gezien ik me nog altijd zorgen maak over mijn pijnlijke kuit, masseert hij de onderkant met een zachte rol en harde massagebal. Heel ontspannend en het doet wonderen voor mijn spieren.”

“Maar no worries, ik ben hier nog altijd om te sporten. Ik begin met 15 minuten fietsen. Dankzij de My Wellness-applicatie van Technogym verschijnen mijn persoonlijke gegevens op het scherm en kan ik alle oefeningen op de toestellen automatisch registreren! Zo kan zelfs Domien in België meevolgen hoe ik train. Mountain climbers, gewichten heffen, hoge plankstanden met beenoefeningen, chin-ups, oefeningen met de rekkers en squats… net zoals met Domien werk ik een hele reeks oefeningen af. Ik ben Domien dankbaar om zijn oefeningen en schema’s, want ik ben het soort sporter waaraan je altijd opnieuw moet zeggen wat ik moet doen. Wat een sessie!”

'Ben ik verslaafd geworden?' Week 4 van #BetterbodyBetterlife15
© IDW

“Nat in het zweet ontdek ik de extra goodies van de gym. Ze hebben hier zelfs nootjes en proteïnekoekjes, shakes en twee soorten water: groen detoxwater met proteïnen en een frisse mengeling van citroen en appelsienschijfjes. In de namiddag geniet ik nog van een kokosnoot, een paar All Good snacks (ze zij mee!), zwemmen (is ook weer sporten) en wat relaxen met Gregory. Het is vakantie, toch? ’s Avonds eet ik een voorgerecht met veel groentjes, gevolgd door een kreeftje op de grill. Ik drink 1 glas witte wijn en veel water.”

Donderdag

“Vandaag is het een speciale dag, want 10 jaar geleden zei ik ‘ja’ tegen de man van mijn leven. We halen voor de eerst keer het ontbijt en de keuze is waanzinnig. Bij aankomst krijg je zelfs een vitamine-shotje aangeboden. Maar dan komt het: de stresstest met de patisserie. Hoewel de geur zalig is, loop ik dit deel van het buffet apetrots voorbij, om me dan te laten verleiden door een grote kom met overheerlijk vers fruit, amandelmelk en zelfgemaakte granola. Daarna neem ik nog een omeletje met verse zalm.”

'Ben ik verslaafd geworden?' Week 4 van #BetterbodyBetterlife15
© IDW

“Boordevol energie, besluiten Gregory en ik om samen naar de gym te trekken. Op onze huwelijksverjaardag, wie had dat ooit gedacht?! Na mijn cardio en gebruikelijke reeks oefeningen, beslis ik zelfs om buiten wat te gaan hangen, 40 seconden lang. ‘Zijn we verslaafd geworden’, gaat er door me heen. Want toegegeven, op een dag zonder sport voel ik me een klein beetje lastig (lacht).

'Ben ik verslaafd geworden?' Week 4 van #BetterbodyBetterlife15
© IDW

Al nippend van ons plastieken bekertje, lachen Gregory en ik om het feit hoe serieus we de uitdaging ‘Better Body, Better Life’ nemen. Want anders dan een wijntje of aperitief, drinken we nu buiten een proteïneshake. Gregory gaat voor een shake van de gym, ik zweer bij Raw Chocolate van Rainpharma. Liefde is voor mij vanaf nu ook: samen sporten.”

'Ben ik verslaafd geworden?' Week 4 van #BetterbodyBetterlife15
© IDW

“De rest van de namiddag brengen we door in onze strandvilla, vergezeld van een verse kokosnoot en vers fruit. Als avondeten kiezen we Japans uit en ja, we drinken bubbels. We toasten op de toekomst en vooral op de steun die we aan elkaar geven. Het is super om er samen met Gregory tegenaan te gaan, ook in de gym. Gregory traint nu al meer dan een jaar en het is echt heel fijn dat we dat voortaan samen kunnen delen. De haaien die intussen langs onze tafel zwemmen – George en zijn vrienden – doen mijn adrenalinepeil pieken.”

Vrijdag

'Ben ik verslaafd geworden?' Week 4 van #BetterbodyBetterlife15
© IDW

“Helemaal in de ban van het eilandgevoel, start ik de dag met granola van All Good en drink een glas kokosmelk. En dan: een workout in onze tuin. Ik doe een traject van lunges tussen de palmbomen, ga aan de slag met de rekkers en eindig met een heerlijke stretching. Op naar het ontbijt, waar onze fantastische concierge Waheed gezorgd heeft voor pannenkoeken met proteïnepoeder. Dit moet ik eens thuis proberen! Geen siroop of suiker voor mij, ik pimp mijn pannenkoek met kaneel, limoen en honing. Heerlijk met een vers papajasapje.”

“In de namiddag trek ik naar de gym om af te spreken met Lindley voor een trainingssessie. Hij wil graag vandaag nog trainen. Twee keer sporten op een dag? Oh my god! Gezien ik reuze benieuwd bent naar wat hij voor mij in petto heeft, aarzel ik geen seconde. We starten een reeks oefeningen met een grote roller, onder mijn bips en bovenrug. Een prima strategie om mijn spieren wakker te schudden, zo blijkt, en goed voor een gevoel tussen pijn en stretching. De oefening met de plank waarbij je van de handen overgaat naar je ellenbogen mag ik van Lindley op mijn knieën doen. De eilandgoden zijn me gunstig! De volgende oefening is een mengeling van zijlingse stappen in squat met de rekker onder mijn knieën. Daarna plaatse we de rekker boven mijn knieën en wissel ik grotere stappen af met kleine.”

'Ben ik verslaafd geworden?' Week 4 van #BetterbodyBetterlife15
© IDW

“Vervolgens trekken naar het trainingsparcours buiten. Met zicht op een helderblauwe zee, zoek ik met een schommel naar balans met mijn aren en benen. Zeker het rechtstand schommelen was fantastisch. De crème de la crème van onze training is omgekeerd hangen in een doek. Dat gaat als volgt: ik ga zitten op een doek, open mijn benen en wikkel ze in het doek. Daarna kantelt Lindley me, zodat ik ondersteboven met mijn handen naar de zee kan lopen. Behoorlijk heavy en beangstigend, want mijn lot hing letterlijk in handen van Lindley en vertrouwen is het sleutelwoord. Cirque du Soleil, here I come!

“Als avondmaal dompelen we ons op het strand onder in de formule van 1.001 nacht, met een tajine van lam en humus. Hoewel ik gezond eten een makkie vind, kan ik een glaasje bubbels moeilijk weigeren. Maar vanavond lukt het, ondanks de verleidelijke setting. Schouderklopje voor mezelf.”

Zaterdag

“Vandaag verwisselen we van resort. Gezien ik de dubbele training van gisteren nog in mijn lijf voel, besluit ik een rustdag in te plannen. Gezond eten staat sowieso op de planning, net zoals een duik in het water. En wacht eens, dat is ook sporten! Ik zwem 25 baantjes in het zwembad van 12,5 meter maar jammer genoeg voel ik de pijn in mijn kuit pas achteraf.”

Zondag

“Ondanks het feit dat ik nog een rustdag had ingepland, trek ik naar de gym in ons nieuwe resort. Met als stimulans een reportage over Christian Dior op Fashion TV, vliegen de 40 minuten fietsen zo voorbij. Daarna doe ik weer paar been -en armoefeningen met de rekker. Deze rekker blijkt een ideale investering, want het neemt geen plaats in je koffer in en kunt er de hele vakantie goed je kracht mee trainen!”

Eens terug in onze villa bedenk ik me dat ik de hele reis comfortabel in bikini heb rondgelopen. Vroeger was dat eerder een uitzondering of bedekte ik mijn lichaam met een pareo, maar nu heb ik voldoende vertrouwen. Hoewel ik aanvoel dat ik op 8 weken geen blokjes zal hebben, geeft me dat een fijn gevoel. Ik hoop dan ook oprecht dat sport een beest is dat ik voor de rest van mijn leven te pakken krijg.”

'Ben ik verslaafd geworden?' Week 4 van #BetterbodyBetterlife15
© IDW

Sofie De Niet

Gemotiveerd door Ilja’s doorzettingsvermogen? Lees het advies van haar personal coach Domien Van Rompaey: tips om te sporten op vakantie

Doe mee met de #betterbodybetterlife15 challenge

Deze week: hang challenge

Volg personal trainer Domien Van Rompaey op Facebook en Instagram en ontdek zijn introfilmpje en eerste uitdaging. Volg de instructies en post je eigen foto’s of filmpjes met de hashtag #betterbodybetterlife15. Succes!

Het dagboek van Ilja verschijnt 8 weken lang elke maandag op www.weekend.be. Sofie De Niet van www.naturalhighmag.be volgt elke zweetdruppel en spierspanning van Ilja en geeft samen met M4teria tips en tricks die je zelf kunt toepassen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content