Belgische atleten showen Olympische garderobe

Voor de Olympische en Paralympische Spelen van 2012 in Londen werd de hulp van de Hasseltse ontwerper Stijn Helsen ingeroepen. Met de steun van kledingketen JBC tekende hij een volledige collectie voor de atleten, gaande van regenbestendige maatpakken tot elegante tailleurs en sweaterjasjes. Schoenenmerk Ambiorix zorgde voor bijpassend schoeisel, Bio-racer voor de uitrusting van de Olympische wielerploeg en Samsonite verwende de atleten met zijn “sterkste en lichtste koffer”, de Cubelite SP 75.

Op de catwalk waren niet alleen professionele modellen te zien. Ook Elodie Ouedraogo, de broers Borlée, Jean-Michel Saive en verschillende andere atleten gaven het beste van zichzelf, tot groot jolijt van het aanwezige publiek.

Oscars van de sportwereld

Elodie Ouedraogo straalde in haar outfit: “De Belgische kleuren zijn niet echt dankbaar om mee te werken, maar Stijn Helsen zorgde voor een mooi evenwicht tussen stijl en comfort”, aldus de hordeloopster.

Ouedraogo kijkt dan ook al reikhalzend uit naar de openingsceremonie op 27 juli: “De Olympische Spelen zijn onze Oscars, onze rode loper en dus onze kans om te schitteren. Bovendien is België zo’n toploper op het gebied van mode. Het zou jammer zijn om dat niet te tonen.”

Uitdaging Stijn Helsen zelf toonde zich eveneens tevreden over het resultaat: “Er moesten in totaal 350 personen gekleed worden, met allemaal een verschillende functie en stijl. Dat was een uitdaging, maar tegelijk ook heel boeiend. We hebben voor heel wat looks gezorgd, zodat de atleten en het begeleidende team een keuze kunnen maken naargelang hun gevoel.”

De limited edition collectie zal vanaf 25 april in de JBC winkels te koop zijn. Een speciale kick-off trui zal bovendien beschikbaar zijn op de webshop van Stijn Helsen vanaf eind februari. Ook de Olympische Ambiorix-collectie is terug te vinden in de Ambiorix verkooppunten vanaf maart.

Vincent Fobelets

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content