Bekendheden achter de tekentafel

© Reuters

De kledinglijn van Astrid Bryan is te koop vanaf mei en ook zangeres Rihanna wil zelf kledij ontwerpen. Iedereen wil ontwerper worden.

De kledinglijn van Astrid Bryan is te koop vanaf mei en ook zangeres Rihanna wil zelf kledij ontwerpen. Iedereen wil ontwerper worden.

Onlangs maakte Astrid Bryan bekend dat haar eigen collectie vanaf eind mei te koop is in de winkels van Dany May in Antwerpen en Brasschaat. Astrid wil klein beginnen en heeft enkele jurkjes ontworpen. Zodra de collectie aanslaat, gaat ze verder met ontwerpen.

Rihanna

Ook zangeres Rihanna heeft in een gesprek met de Amerikaanse zender E! gezegd dat ze zelf wil gaan ontwerpen. “De kledinglijn moet echt iets van mij zijn. Ik wil ontwerpen. Ik wil het zelf verdienen”, vertelde ze aan Ryan Seacrest van E!.

“Ik werk wel samen met enkele designers. Ontwerpers die ik respecteer, en modehuizen die ik respecteer”, ging ze verder. Rihanna en Astrid zijn lang niet de eerste grote namen die aan het ontwerpen slaan. Al waren niet alle initiatieven even succesvol.

J.Lo

Dat zangeres en actrice Jennifer Lopez een bezige bij is, is geen groot geheim. Zo heeft ze een restaurant geopend, verschillende parfums op de markt gebracht en een eigen kledinglijn gelanceerd onder de naam J.Lo By Jennifer Lopez.

Haar eerste kledinglijn was dan wel een succes, haar tweede kledinglijn ‘Sweetface’ kreeg heel wat bakken kritiek te verwerken, vooral van dierenrechtenorganisatie PETA. Die protesteerde tegen het bontgebruik in de kledinglijn.

Modieuze dieptepunten

De collectie van Britney Spears voor het Amerikaanse modemerk Candie’s dat te koop was in de Amerikaanse keten Kohl’s, bleek een flop te zijn en ook de ontwerpen van Christina Aguilera voor het Braziliaanse C&A vielen bij modekenners niet in de smaak, net zoals de collectie van Paris Hilton. Modieus dieptepunt was de collectie van Lindsay Lohan voor het modehuis Emanuel Ungaro die volledig de grond werd ingeboord.

Maar niet alle samenwerkingen tussen modehuizen en celebrities draaien uit op een flop. De collecties van Kate Moss voor Topshop en van Victoria Beckham mogen op heel wat goede kritieken rekenen. Zo zijn de ontwerpen van Beckham heel geliefd bij andere Hollywoodsterren en modekenners.

Ook Sarah Jessica Parker, Mary-Kate en Ashley Olsen, Gwen Stefani en Puff Daddy gingen al aan het tekenen. Geslaagd of niet, dat laten we aan u over. (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content