Zuid-Koreaanse toont illegale tatoeages voor het eerst aan haar ouders

© i-D

Een tattoo laten zetten in Zuid-Korea is niet bepaald onomstreden. Volgens de wet mogen enkel artsen tatoeages aanbrengen, wat de meeste tattoo shops in het land bij de letter van de wet illegaal maakt.

Dat houdt jonge Zuid-Koreanen echter niet tegen om onder de naald te gaan. Van K-Popsterren tot sporthelden: lichaamsmodificatie teelt er welig, maar ietwat verborgen. i-D magazine reporter Grace Neutral onderzocht in een eerder filmpje al de bizarre beauty industrie van het land – waar het perfect normaal is dat tieners plastische chirurgie als afstudeercadeau krijgen en waar wellnesscentra 24 uur open zijn – en gaat nu op stap met een twintiger die volledig bedekt is met tatoeages. Alleen: haar ouders weten hier niets van.

Ze is het beu om zich te verstoppen maar bang om uitgespuwd te worden door haar familie, die dan weer hun eigen zorgen voor hun dochter in hun hart dragen. Neutral, zelf helemaal gemodificeerd met implantaten, tatoeages, piercings en inkervingen, vergezelt het meisje naar haar ouderlijke huis, waar ze voor het eerst haar lichaam zal tonen zoals het er écht uitziet.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content