Zonnebescherming: veelbelovende nieuwigheden

Zonnebescherming: veelbelovende nieuwigheden
© iStock

JUNE by Netamo UV-bracelet © -

Deze stijlvolle armband is meer dan een accessoire: June meet je blootstelling aan de zon en stuurt die gegevens door naar de bijhorende app op je smartphone. Hou Weekend.be in de gaten voor een uitgebreid artikel over onze ervaringen.

Lierac Sunific Premium © -

Dit zonneproduct beschermt de huid tegen UV-straling en is verrijkt met een bruinactiverende peptide waardoor je toch snel een kleurtje krijgt. Grootste troef? De Sunific Premiumlijn bevat ook hyalonzuur, dé aartsvijand van tekenen van huidveroudering.

Ducray Melascreen UV © -

Deze intensieve crème met organisch scherm en 3 chemische filters beschermt de huid maximaal tegen de schadelijke effecten van de zon en gaat pigmentvlekjes en gekleurde litekens van bijvoorbeeld acné corrigeren. Extra fijn detail: de Melascreen crème van Ducray is samengesteld zonder parabenen, parfum, octocryleen en cinnamaat!

Lancaster Sun Beauty Dry Oil SPF50 © -

Deze droge olieën met infraroodtechnologie en fast tan optimizer zijn voor vele beautistas hét zonneproduct bij uitstek omdat ze de huid veilig en snel laten bruinen én verzorgen. Lancaster voegde dit jaar een SPF50 aan de lijn toe, waardoor je huid nog beter beschermd wordt tegen de zon

Rituals Sun Care Milky Spray © -

Hoera! De best geurende zonnebescherming wordt nu ook uitgebreid naar een spray. Rituals combineerde dezelfde beschermende en verzorgende bestanddelen van zijn zonnecrèmes met dezelfde heerlijke bloemengeur in een handige verstuiver.

Huntington Beach Sun Protection Foam © -

We kennen de -crème, de -olie en de zonnemelk, maar Huntington Beach komt met een nieuwe formule op de markt: dit zachte schuim is handig in gebruik, smeert makkelijk uit en trekken heel snel in, waardoor er geen laag achterblijft.

Uriage Bariésun © -

Dit zonneproduct is verrijkt met het beroemde thermaal water van Uriage dat bekend staat om zijn isotone samenstelling en uitzonderlijk rijk is aan mineralen. Terwijl je beschermd blijft tegen de zon wordt je huidbarrière verstevigd en diep gehydrateerd.

Apivita suncare Anti-Spot © -

Zon, zweet en zonnecrème zijn een dodelijke combinatie voor je poriën, maar dankzij deze formule van Apivita, vervaardigd zonder alcohol, parabenen of siliconen kan je huid ademen terwijl ze toch beschermd blijft.

Collistar Smart Reshaping Tanning Cream © -

Perfect voor de multi-taskers onder ons: deze crème beschermt tegen UVA, UVB, infrarode stralen, ozon en vrije radicalen, en dankzij de toevoeging van carnitine en cafeïne gaat ze ook nog eens plaatselijke vetophopingen te lijf.

Nivea Protect and Refresh Verfrissende Zonnemelk © -

Wie in de zomer vaak buiten sport weet dat er niets onaangenamers in dan je reeds warme, zweterige lijf te moeten insmeren met een kleverige crème. De Protect & Refresh lijn van Nivea heeft een lichte, niet-vette structuur en zullen de huid naast beschermen ook nog eens verfrissen dankzij de toegevoegde Menthol.

Solait Smart Sun Indicator polsbandje © -

Een goedkoper alternatief voor de June en handig voor bijvoorbeeld kleine kinderen. Dit bandje (eenmalig gebruik!) draag je rond je pols en smeer je gewoon met de rest van je lichaam mee in. De verkleuring zal aangeven aan hoeveel UV-stralen je al blootgesteld bent. Enige nadeel: de lijm komt los na het zwemmen (maar dan leg je het toch gewoon naast je op de handdoek!)

Bodysol Aerosol Spray © -

Zonnesprays zijn handig in gebruik maar vaak ook schadelijk voor het milieu. Bodysol heeft daar een oplossing voor gevonden door hun sprays te voorzien van de bag-in-valve technologie, waarbij schadelijke drijfgassen vermeden worden en het product voor 99% kan worden leeggespoten.

Babor After Sun Fluid © -

Ook na het zonnen moet je aan je huid denken! Deze After Sun Fluid werkt als een brandblusser voor de (gezichts) huid die iets te lang zon heeft gezien en is niet alleen op een verbrande maar ook op een zongevoelige huid zalig. De olie uit zaden van zwarte bes kalmeert onmiddellijk terwijl rozemarijnextract, suikerriet en suikerbiet zorgen voor extra celgeneratie.