Zo vermijd je gebroken haar bij elastiekgebruik

© iStock

Niets zo gemakkelijk als een elastiekje in je haar, maar echt goed voor je haardos is het niet. Gelukkig hebben wij enkele tips voor je, zodat je ongestoord kan genieten van een haarvrij gezicht.

Heerlijk, je haar uit je gezicht / nek / mond hebben, maar het is niet altijd even gezond voor je lokken, want die kunnen er door afbreken. That is: als je deze tips niet opvolgt.

1. Gebruik het goede elastiekje

Gebruik een elastiekje waar geen harde deeltjes in zitten. Dat wil zeggen: ga op de kinderafdeling op zoek naar die veelkleurige zachte elastiekjes of laat de jaren ’90 heropleven met een scrunchie. Vermijd sowieso elastiekjes met een metalen stukje aan en denk er niet eens aan een rubberen elastiekje in je haar te steken! (Al was het alleen al maar omdat dat niet alleen je lokken, maar ook jezelf pijn doet.)

Deze elastiekjes bestaan - gelukkig, horen we u al denken - ook in neutralere kleuren.
Deze elastiekjes bestaan – gelukkig, horen we u al denken – ook in neutralere kleuren.© iStock

2. Gebruik geen rekkers of speldjes zolang je haar nat is

We weten het: het is gemakkelijk om je haar vast te zetten na een douche, maar toch is dat niet het beste idee. Je haar is namelijk veel brozer in vochtige toestand. Als je het na een douche uit je gezicht wil hebben, kies je dus beter voor een haarband of sjaaltje.

3. Slaap met je haar los

Doordat je ’s nachts met je hoofd op een kussen ligt, krijgt je haar sowieso al heel wat wrijving te verduren. Als het dan ook nog eens vastzit, zal het veel sneller breken. Wat geldt voor elastiekjes, geldt dus ook voor spelden.

4. Wissel kapsels af

Er zijn zoveel mooie haarstijlen, waarom zou je elke dag hetzelfde doen? Bovendien is het niet zo goed voor je haar om telkens op dezelfde plek vastgezet te worden: het wordt er zwakker van, waardoor het na een tijd ook kan gaan breken op die plek. Kies dus de ene dag voor los, varieer met een vlecht en kies nog een andere dag voor een staartje.

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content