Zo overleeft je make-up de aprilse grillen

© iStock

Hoewel de lente veelbelovend om de hoek loert, komen maartse buien en aprilse grillen de eerste zonnestraaltjes vaak onverwachts verstoren, iets wat je make-up allesbehalve goed doet. Met deze tips overleeft je look elke onvoorziene stortbui.

1. Wie er na een fietstochtje in de regen niet wil uitzien als een panda, schaft zich best een waterproof mascara en/of eyeliner aan. Deze producten doen niet af in kwaliteit van hun ‘gewone’, niet-waterproof tegenhangers, en zijn ook efficiënt voor wanneer er een onverwachtse huilbui zit aan te komen en je geen zakdoekjes bij de hand hebt. De wimpers zullen met een waterproof mascara ook geen zwarte lijntjes nalaten op de bovenste oogleden.

2. Kies liever niet voor een waterproof foundation. Waar waterproof oogmake-up remover behoorlijk effectief werkt bij het verwijderen van make-up voor het slapengaan, is het volledig afkrijgen van waterproof foundation een andere klus. Dat karwei gaat meestal gepaard met intensief wrijven, wat zorgt voor irritatie van de huid. Ook blijven vaak make-up resten over op de huid, onzichtbaar voor het blote oog.

3. Gebruik onder je dagcrème en foundation of bb crème een primer, een crème-achtige textuur die de eigenlijke ‘laag’ tussen je dagcrème en je fond de teint kan worden genoemd. Deze zorgt ervoor dat je foundation langer houdt, en bovendien zelfs zo goed als bestand is tegen regendruppels. Ook beschermen de meeste primers de huid tegen schadelijke stoffen van buitenaf en tegen bepaalde ongezonde stoffen die aanwezig zijn in make-up producten. Als derde voordeel heeft de primer dat hij voorkomt dat je gezicht gaat glimmen, waardoor je het poederen van je T-zone en wangen vaak kan overlaten. Ook op regenloze dagen is een primer een absolute must voor elke vrouw.

4. Wie op onvoorspelbare lenteregendagen graag met volle, gekleurde lippen buitenkomt, laat klassieke lippenstiften best voor wat ze zijn, aangezien die toch in no time vervagen en uitlopen. Ga bij regenachtig weer liever voor een lip stain, een gelijkaardige vorm van een lippenstift, maar met toch enkele fundamentele verschillen. Zo zorgen lip stains, zoals de naam al doet weggeven, voor permanente ‘vlekken’ op de lippen, die zo’n 18 uur kunnen blijven zitten. Ze komen in allerlei vormen en maten, meestal gelformules of fijne stiften. Hoewel ze effectief werken in de lente en zomer, laat je ze beter links in de winter, omdat de hardnekkige formule ervoor kan zorgen dat de lippen uitdrogen.

5. Gebruik crème blush en breng die met de vingertoppen zachtjes aan op de jukbeenderen. Poederblush laat je tijdens onvoorspelbaar weer beter achterwege, die blijft sowieso minder lang zitten dan zijn crème-achtige tegenhanger, en loopt na contact met (regen)water simpelweg van je gezicht. Voor het oplichten van je blik ga je ook best voor een oogschaduwcrème, die trouwens veel handiger is voor het blenden van oogschaduw (verschillende tinten in elkaar over laten lopen). Je kan voor de zekerheid op de oogleden wat extra primer aanbrengen.

Overige tips:

Zorg altijd voor enkele wattenstaafjes in je handtas om uitgelopen mascara, eyeliner of oogschaduw te bewerken, indien je geen waterproof make-up gebruikte. Wie geen make-up remover bij de hand heeft, heeft ook baat bij het gebruiken van Vaseline.

Het overal bijhebben van een klein make-uptasje met mini-basisstukken van je favoriete make-up merken is niet enkel een erg leuke en schattige bezigheid om te verzamelen, het is ook enorm handig voor elk mogelijk onverwacht noodgeval, al is het nu een regenbui of een logeerpartij.

(LD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content